Lidingö söndag 19 maj 2024 v. 20

Senaste kommentaren - Se fler

Två bortaförluster

måndag 17 december 2018 12:12

HANDBOLL. Helgens två säsongsavslutande matcher slutade båda med förluster för Lidingös dam- och herrlag. I Alfta blev resultatet 26-20 (11-10) till Alfta GIF HF:s damer och i Sollentuna Sporthall blev det 30-24 (15-13) till hemmalaget Sollentuna HK.

Under damernas första halvlek var det en jämn match och stundtals ledde LSK med uddamålet men den sista kvarten hade Alfta mest ork. LSK:s främsta målgörare var Andrea Tjernberg med 7 mål. Ebba Suurwee gjorde 5 och Izabella Senchai 4.

I Sollentuna Sporthall rivstartade Oskar Nilsson med matchens första mål efter 43 sekunder och efter 20 minuter hade LSK en tremålsledning. Men under andra halvlek låg hemmalaget hela tiden före i målstatistiken och matchen slutade med en sexmålsvinst, 30-24.

Vid säsongsvilan ligger LSK:s damer på fjärde plats i tabellen. Första match på det nya året blir returen 6 januari mot serieledande Alfta i Gångsätrahallen klockan 13.00. Herrarna ligger på andra plats i tabellen, efter Sollentuna. Den 6 januari klockan 15.00 är det dags för vårens första hemmamatch, mot Vallentuna.

- o - o - o -
Detta är den sista handbollsrapporten på Lidingösidan. Sportfotografen, och lidingöbon Matthew Tipples ypperliga bilder har inspirerat mig att försöka knåpa ihop några rader om matcherna han fotograferat, så att alla som bara är måttligt handbollsintresserade i alla fall fått möjlighet att se en massa bra bilder.
Jan Sjöberg

LSK:s Jannis Lukaras (33) har kopplat greppet på Sollentunas Rickard Oscarsson (5). Trots det (!) lyckades Oscarsson få in fem mål mot Lidingö. Foto: Matthew TippleLSK:s Jannis Lukaras (33) har kopplat greppet på Sollentunas Rickard Oscarsson (5). Trots det (!) lyckades Oscarsson få in fem mål mot Lidingö. Foto: Matthew Tipple Jonathan Jakobsson (6) gjorde tre mål mot Sollentuna. Foto: Matthew TippleJonathan Jakobsson (6) gjorde tre mål mot Sollentuna. Foto: Matthew Tipple Lidingös målvakt Victor Ramirez Kristianssen fick jobba hårt och gjorde många fina räddningar. Han hann även med att göra ett av LSK:s mål. Foto: Matthew TippleLidingös målvakt Victor Ramirez Kristianssen fick jobba hårt och gjorde många fina räddningar. Han hann även med att göra ett av LSK:s mål. Foto: Matthew Tipple