Lidingö söndag 19 maj 2024 v. 20

Senaste kommentaren - Se fler

Målfest i Gångsätrahallen

måndag 10 december 2018 22:47

HANDBOLL. I lördags gick bollen LSK:s väg i de båda hemmamatcherna. Först vann herrarna med 33-24 (16- 12) över IF Swithiod HK. Ett par timmar senare vann damerna med 30-18 (16-8) över Spånga HK. Ett knappt hundratal åskådare hade kommit i julförberedelserna. Detta var de sista hemmamatcherna före juluppehållet.

Nummer 10 Ella Abelson gjorde fyra mål i matchen. Foto: Matthew TippleNummer 10 Ella Abelson gjorde fyra mål i matchen. Foto: Matthew Tipple Viktor Hellerud gjorde sex av LSK:s mål. Foto: Matthew TippleViktor Hellerud gjorde sex av LSK:s mål. Foto: Matthew Tipple 9 Andreaz Zanteré laddar. Foto: Matthew Tipple9 Andreaz Zanteré laddar. Foto: Matthew Tipple 14 Oskar Nilsson gjorde också sex mål. Foto: Matthew Tipple14 Oskar Nilsson gjorde också sex mål. Foto: Matthew Tipple

Viktor Hellerud och Oskar Nilsson gjorde sex mål vardera i herrmatchen medan Andrea Tjernberg klarade av att ensam göra de 12 målen (!), dubbelt upp.

Herrarna började sin vana trogen med att låta gästerna i början få ett par stärkande mål men efter drygt fem minuter var det LSK för hela slanten. På fem minuter gick laget från 2-2 till 8-2. Målskyttet avslutades två sekunder före full tid med att Rasmus Broman fick in 33-24, som alltså blev slutresultatet.

Andrea Tjernberg lyckades överlista Spångas målvakt tolv (!) gånger. Foto: Matthew TippleAndrea Tjernberg lyckades överlista Spångas målvakt tolv (!) gånger. Foto: Matthew Tipple Izabella Senchai var en av LSK:s fyramålsskyttar. Foto: Matthew TippleIzabella Senchai var en av LSK:s fyramålsskyttar. Foto: Matthew Tipple

Lidingös damer ledde från början till slutsignalen och Andrea Tjernberg hann med att skjuta åtta mål under första halvlek. Hemmalaget ledde hela tiden med sex, sju mål och Spångadamerna tyckte nog inte att det var den bästa handbollsdagen de upplevt. Målskillnaden vid slutsignalen var 12 mål.

Herrarna ligger nu tvåa i tabellen. På söndag den 16 december är det bortamatch mot tabellettan Sollentuna, i Sollentuna Sporthall klockan 12.30. Därefter är det julledigt till den 6 januari då Vallentuna kommer på besök till ön.

Damerna har plats fyra i sin tabell. På lördag den 15 december åker laget till Alfta för att även de möta serieledarna, alltså Alfta GIF HF, som vunnit alla sina spelade nio matcher. Returmatchen, på hemmaplan mot Alfta, blir den första matchen efter jul och nyår. Spelas den 6 januari klockan 13.00.