Väder Lidingö

Lidingö söndag 3 december 2023 v. 48

Senaste kommentaren - Se fler

Nya oppositionsråd vill stärka oppositionen

onsdag 19 december 2018 20:56

UPPDELAT RÅD. Patrik Sandström, som är Miljöpartiets gruppledare, valdes i måndags till nytt oppositionsråd av Lidingös kommunfullmäktige. I september 2020 efterträds han av Daniel Larson, gruppledare för Socialdemokraterna. Tillsammans vill de två "stärka oppositionen och skapa ett alternativ till dagens majoritet", skriver de i ett pressmeddelande.

Det blivande (från 1 januari 2019) oppositionsrådet Patrik Sandström, MP, gjorde flera inlägg under kommunfullmäktiges arvodesdebatt i måndags. I presidiet fr.v. Per Franzén, sekreterare, Anna Britta Bergman (M), ordförande, Hans Grundell (LP), förste vice ordförande och Rebecka Öberg (C), andre vice ordförande.Det blivande (från 1 januari 2019) oppositionsrådet Patrik Sandström, MP, gjorde flera inlägg under kommunfullmäktiges arvodesdebatt i måndags. I presidiet fr.v. Per Franzén, sekreterare, Anna Britta Bergman (M), ordförande, Hans Grundell (LP), förste vice ordförande och Rebecka Öberg (C), andre vice ordförande.

– Jag tackar för förtroendet att företräda oppositionen de kommande åren innan jag lämnar över stafettpinnen. Det här är första gången en miljöpartist har den rollen på Lidingö, säger Patrik Sandström och fortsätter:

– Ett starkt alternativ behövs mer än någonsin med en styrande majoritet som har en minst sagt svajig demokratisk kompass när det gäller att höja sina egna arvoden. Den har tyvärr som enda långsiktiga vision att sänka skatten så mycket som möjligt, istället för att utveckla och värna Lidingö. Självklart kommer vi också arbeta för att Lidingö äntligen ska få ett klimat- och miljöprogram för att nå de svenska miljö- och klimatmålen. Vi vill också skydda och bevara mer värdefull natur och att staden tar ett större ansvar och fortsätter utveckla arbetet för en fungerande integration.

– Syftet är att bygga en stark opposition, säger Daniel Larson. Vi har samsyn kring att oppositionsrådets roll är att företräda oppositionen lika mycket som det egna partiet. Tillsammans kan vi arbeta för en positiv och hållbar stadsutveckling och att näringsliv, kultur-, fritids- och idrottsliv får rätt förutsättningar, samt att lidingöborna ska erbjudas ett tryggt välfärdsutbud, en barnomsorg, skola, omsorg och service att vara stolta över och nöjda med.

Dela Nya oppositionsråd vill stärka oppositionen

Kommentera

Fler artiklar från Politik

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google