Väder Lidingö

Lidingö söndag 23 juni 2024 v. 25

Senaste kommentaren - Se fler

C+S+MP: Vi säger "ja" till arvodesförslaget

fredag 14 december 2018 22:10

"Efter en arvodeshärva där kommunalråden försökt chockhöja sina egna arvoden är vi nu glada att arvodesberedningen fått möjlighet att lägga fram ett rimligt förslag. Nu återstår sista steget – att arvodesberedningens förslag får bifall ikommunfullmäktige på måndag 17 december. Centerpartiet, Socialdemokraterna och Miljöpartiet kommerrösta ja till arvodesberedningens förslag.". Det skriver de tre partierna i ett gemensamt uttalande.

Arvodesberedningen har tagit fram ett förslag till arvodesreglemente som Centerpartiet, Socialdemokraterna och Miljöpartiet stödjer. Det är ett väl avvägt förslag där arvodena till de bäst betalda heltidspolitikerna sänks medan vanliga fritidspolitiker som lägger ner mycket av sin fritid för att skapa en bättre politik på Lidingö får en något högre ersättning.

I SVT:s jämförelse 2016 hade Lidingö det fjärde högsta arvodet till kommunstyrelsens ordförande av alla kommuner i hela länet. Detta trots att Lidingö bara är 15:e störst befolkningsmässigt. Dessutom kan inte Lidingö anses ha de största och svåraste politiska utmaningarna om man ser till exempelvis utanförskap, integration eller ekonomi. Det är av dessa anledningar rimligt att sänka ersättningen till kommunstyrelsens ordförande något.

Arvodet för kommunstyrelsens ordförande ligger i förslaget fortfarande över 80 000 kronor i månaden och är trots sänkningen fortfarande högre än vad till exempel kommunstyrelsens ordförande i Södertälje får. Södertälje kommun som har nästan 100 000 invånare och helt andra politiska utmaningar än Lidingö.

Efter en arvodeshärva där kommunalråden försökt chockhöja sina egna arvoden är vi nu glada att arvodesberedningen fått möjlighet att lägga fram ett rimligt förslag. Tack vare lidingöbornas och oppositionens protester har vi nu ett förslag som sparar skattebetalarna över 3 miljoner kronor jämfört med majoritetens förkastade förslag. Nu återstår sista steget – att arvodesberedningens förslag får bifall i kommunfullmäktige på måndag 17 december. Centerpartiet, Socialdemokraterna och Miljöpartiet kommer rösta ja till arvodesberedningens förslag.

Patrik Buddgård (C), gruppledare
Daniel Larson (S), gruppledare
Patrik Sandström (MP), gruppledare

Dela C+S+MP: Vi säger "ja" till arvodesförslaget

Kommentera

Fler artiklar från Politik

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google