Väder Lidingö

Lidingö söndag 23 juni 2024 v. 25

Senaste kommentaren - Se fler

Rekordmånga kom till Lidingös kulturvecka

onsdag 19 december 2018 14:24

11 DAGAR. Mellan den 8 och 18 november ägde Lidingö Kulturvecka rum. Cirka 9 000 besök registrerades totalt för de 120 arrangemangen i programmet. Detta är en rekordsiffra, vilken kan bero på att veckan var förlängd, men också för att alltfler lidingöbor vartefter upptäckt att det även finns kulturevenemang på ön.

Föreningsgården var mer än fylld av besökare när det var Beppe Wolgers-afton.Föreningsgården var mer än fylld av besökare när det var Beppe Wolgers-afton.

Genom att förlänga veckan till 11 dagar, varav hela fyra var lör- och söndagar, blev publikökningen nästan 25 procent jämfört med 2017. Detta trots att Stadshusets entréhall, i vilket många av evenemangen normalt brukar äga rum, var stängd för ombyggnad.

- Vi har en väldigt positiv trend vad gäller antal besök per arrangemang. År 2016 hade varje arrangemang i snitt 50 besök, år 2017 var siffran 60 och i år hela 75, säger Anneli Mannberg, som är projektledare för Lidingö Kulturvecka.

Lidingö stad har rollen som samordnare av program och marknadsföring av kulturveckan, men huvuddelen av årets 120 programpunkter skapade Lidingös kulturaktörer själva.

- Där gör Lidingös kulturföreningar, skolor, konstnärer, museer, körer, äldreboenden och kyrkor ett fantastiskt engagerat arbete, säger Anneli Mannberg.

- Det är fantastiskt att kunna ta del av Lidingös rika kulturutbud under Kulturveckan. Besökssiffrorna visar också att kulturen har en viktig roll att fylla, säger Carl-Johan Schiller, ordförande i kultur- och fritidsnämnden (fram till 31 december 2018).

Dela Rekordmånga kom till Lidingös kulturvecka

Kommentera

Fler artiklar från Kultur & Nöje

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google