Väder Lidingö

Lidingö måndag 27 maj 2024 v. 22

Senaste kommentaren - Se fler

Lidingösyskonen Hellvig är "Årets genombrott"

fredag 21 december 2018 11:11

BEACHVOLLEY. Varje år utser Svensk volleybolls medlemsföreningar och spelare "Årets genombrott". I år fick syskonen Hanna och Jonatan Hellvig från Lidingö ta emot utmärkelsen. Under sommaren 2018 har de två verkligen slagit igenom på det sandiga underlaget.

Hanna Hellvig. Bilden tagen i augusti då Beachvolley-SM spelades i Tylösand. Foto: Robert BomanHanna Hellvig. Bilden tagen i augusti då Beachvolley-SM spelades i Tylösand. Foto: Robert Boman

Storasyster Hanna Hellvig (18 år), som "vuxit upp" i Lidingö SK, studerar för närvarande sista året vid Svenska Volleybollförbundets Riksidrottsgymnasium i Falköping, säger i ett pressmeddelande:
- Det känns jättekul! Det har varit så roligt att få spela så mycket beach och att verkligen få känna att jag har utvecklats mycket på kort tid. Att det är mina motspelare som röstat fram mig känns också coolt. Miljön är väldigt vänlig och genuin i beachvolley och alla blir glada för varandras framgångar.

Jonatan Hellvig. Bilden tagen i augusti då Beachvolley-SM spelades i Tylösand. Foto: Robert BomanJonatan Hellvig. Bilden tagen i augusti då Beachvolley-SM spelades i Tylösand. Foto: Robert Boman

Jonatan Hellvig (17 år), som också vuxit upp med Lidingö SK och som även han studerar på Volleybollförbundets Riksidrottsgymnasium i Falköping, säger:
- Wow, häftigt! Jättekul att folk röstat på mig. Jag är glad och stolt.

Några av Hannas framgångar i år:
Förstaplats i SBT Kalmar som en av de yngsta segrarna någonsin, tredjeplats i SBT Nyköping, femteplats vid tourfinalen i Örebro, fjärdeplats vid Nevza-turneringen i danska Kolding, JSM-guld för andra året i följd samt SM-femma i seniorklassen.
- Höjdpunkten var definitivt då jag och Sofia Andersson vann touren i Kalmar. Sjuk känsla att kunna vinna mot de som är bäst i landet och det var så skönt att spela, allt klickade och både jag och Sofia spelade på vår högsta nivå.

I januari 2019 är det på nytt dags för Hanna att ta på den blågula landslagströjan. Då spelas dubbla EM- kvalmatcher, varav den sista är på hemmaplan i Stockholm den 9 januari.

Några av Jonatans framgångar i år:
Guld i både Youth Continental Cup, U18-EM och Ungdoms-OS. SM-silver i Tylösand. Yngsta segerlaget någonsin på en deltävling på Swedish Beach Tour. Debut och niondeplats på FIVB World Tour. Tillsammans med spelpartnern David Åhman (vinnare av Årets genombrott 2017) blev de båda 2018 års vinnare av Lilla Bragdguldet som delas ut av Svenska Dagbladet.
- Ja, vad ska jag säga? Det har verkligen gått spikrakt uppåt. Att det skulle gå så bra och att jag skulle
utvecklas så här mycket hade jag aldrig kunnat ana, säger Jonatan.

Det här är tredje gången som två syskon tilldelas utmärkelsen under ett och samma år. Vad kan förklaringen vara för just er två?
- Jag skulle vilja säga att en av ingredienserna definitivt är våra volleybollgener. Båda föräldrarna har spelat både beachvolley och volleyboll på hög nivå. Sedan tror jag att både jag och Jonatan har bra inställning och känner ett ständigt sug efter att bli bättre, och därför lär oss ganska snabbt, säger Hanna Hellvig.

Dela Lidingösyskonen Hellvig är "Årets genombrott"

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google