Väder Lidingö

Lidingö söndag 23 juni 2024 v. 25

Senaste kommentaren - Se fler

Vikings första lag att vinna mot Gnesta

lördag 10 november 2018 07:55

ISHOCKEY. Tack vare att alla 17 spelare spelade mer eller mindre på topp kunde Lidingö Vikings igår vinna i Childhoodhallen mot hittills obesegrade Gnesta IK med 5-2 (1-1), (1-0), (3-1), skott 35-37. Laget ligger nu på tredje plats i tabellen.

Inför denna säsong kändes det som att Lidingö hade ett jämnare lag än den förra. Detta har också bekräftats i och med att det varit olika femmor som varit matchavgörande i flera matcher. Ikväll mot Gnesta var det förstafemman som gjorde tre av målen. Mot Solna var det andraformationen och mot Kista den tredje.

Två riktiga matchvinnare hade Lidingö i målvakten Gustaf Ericson och tremålsskytten Frank Holmström! Gustaf gjorde några ”omöjliga” räddningar. Hans bästa match för säsongen. Fenomenal! Ja, sammantaget gjorde Lidingö sin bästa match detta spelår.

Matchen började i högt tempo och Lidingö hade ett visst övertag, men det var Gnesta som tog ledningen efter 7:47. Tack och lov så fick Lidingö snabbt utdelning på sitt uppoffrande arbete och Frank Holmström kunde kvittera efter 8:21 med ett skott som gick via en motståndare i mål. Ass Fredrik Klasenius och Gustav Dahlstedt.

Det enda som var negativt i matchen - ur Lidingös synvinkel - var att laget tog några onödiga utvisningar i anfallszon. Detta resulterade i att Gnesta fick spela 5 mot 3 i en minut! Mycket uppoffrande spel och mål- Gustaf höll dock undan på ett bra sätt. Totalt en jämn första period om vi bortser från de åtta minuterna i numerärt underläge.

23:18 kom ett viktigt mål – som också var matchens snyggaste. Patric Thomasson slog en lång passning ut på höger sida där Gustav Dahlstedt tog in pucken i anfallszon och slog en passning ut till vänster där Frank Holmström bara hade skjuta pucken i öppet mål!

P.P. har inte varit Vikings styrka denna säsong så 3-1 efter 43 sekunder in i tredje perioden var uppfriskande. Frank Holmström fick pucken av Fredrik Klasenius som sköt ett lågt skott. Ass också till Kapten Kalle (men jag tror att det skulle vara Gurra Dahlstedt).

Lite oro i leden blev det när Tony Lagerström (en gång draftad av Chicago i tredje rundan) reducerade till 2-3 alldeles för snabbt (41:08). Tror det var större oro på läktaren än i laget, för lugnt och metodiskt försvarsspel såg till att de farligheter som uppstod kunde suveränen i målet rädda!

Än en gång så straffade det sig att ta ut målvakten för både 4-2 (59:02) och 5-2 (59:23) gjordes i tomt mål och båda gångerna av Jacob Paganderth!

Lidingö har under många säsonger levt på bra backspel och så också i denna match. Kalle Kinch börjar hitta formen ordentligt och är tillsammans med Patric Thomasson svårpasserade. Joel Thorén och Jacob von Sydow och Alexander Redtzer/Victor Frykfeldt också bra. Då var ändå två stabila killar som Henrik Grönlund och Wiking Westlund borta.

Nu blir inte backspelet bra om inte även forwards gör sitt jobb, och igår gjorde ALLA sitt.

Måste ändå berömma Henrik Blomqvist lite extra som läser spelet så bra, och med sitt höga försvarsspel stoppar motståndaren i uppspelsfasen. Fredrik Klasenius är klok och ser till att det allt som oftast är minst tre man med i hemjobbet.

På söndag är det Kista (näst sist i tabellen) på andra sidan isen, och då gäller det att glömma att man gjort en bra match mot Gnesta. Det kan ofta vara svårt efter en så här stark urladdning.

Därför gäller det att förstå att man inte vinner några matcher på att vara nöjd med det man gjort utan att se framåt!


Victor Tichonov sa en gång:
En av de farligaste situationerna som kan uppstå i ishockey är när ett lag är mentalt trött.

I idrotten gäller det att arbeta med utgångspunkt från att man aldrig varit mästare. Man måste starta från
scratch och glömma att man vunnit tidigare.

Text: Lasse Kinch

Dela Vikings första lag att vinna mot Gnesta

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google