Väder Lidingö

Lidingö söndag 23 juni 2024 v. 25

Senaste kommentaren - Se fler

Ormsta HC utklassade Lidingös Vikingar

tisdag 11 december 2018 23:43

ISHOCKEY. Lidingö Vikings spelar nu i Alltrean Östra, som är en uppflyttningsserie från Division 3 östra. Vikingarna har endast vunnit en match, mot Östervåla, av hittills spelade sex. Kvällens bortamatch mot Ormsta HC var nog den sämsta matchen hittills. Det skriver Lasse Kinch i sitt referat. Vikingarna ligger sist bland de åtta lagen i tabellen och fortsätter det på samma sätt så får Vikingarna spela i Hockeytrean även nästa säsong.

Ibland går det dåligt. Ibland sämre. Och mot Ormsta ikväll gick det sämst: 0-7 (0-2), (0-1), (0-4), skott 20-38.

Vet inte vad som har hänt med Lidingö Vikings, men i matchen mot Ormsta i Vallentuna ishall var laget alldeles för utspritt och försvarsspelet därmed noll. I ishockey börjar försvarsspelet redan i lagets anfallszon, men fore checkingen från Lidingös sida var helt som bortblåst.

Av Ormstas sju mål – tror jag – att sex gjordes rakt framför målet!

Returer och dålig rensning. Tyvärr skapades det dessutom väldigt få målmöjligheter. Räknade jag rätt så var det två, möjligen tre. Bl.a. ett skott i stolpen!

En förklaring till att spelet haltar är ju att några spelare saknas just nu, och då finner jag det märkligt att man inte tar in några J18-spelare. Eftersom vi dessutom saknade en back så hade det varit perfekt att låta någon av de duktiga J18-backarna spela. En ren kedja från ungdomarna hade inte heller varit fel. J18 har ju inte heller någon ny match förrän nästa år.

På fredag den 14 december klockan 19.00 är det årets sista match då Älta IF kommer till Childhoodhallen. Då hoppas jag att alla spelare är revanschsugna.

Det är en stor fördel att tidigt begå de misstag man kan lära sig något av!

Text: Lasse Kinch

Dela Ormsta HC utklassade Lidingös Vikingar

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google