Väder Lidingö

Lidingö måndag 24 juni 2024 v. 26

Senaste kommentaren - Se fler

Guld till GT Vikingarna

söndag 9 december 2018 21:38

TRUPPGYMNASTIK. Vid helgens Junior-SM-tävlingar i truppgymnastik tog GT Vikingarnas lag 1 guldmedaljerna. Tävlingarna avgjordes i Lingvallen i Ängelholm och 13 lag ställde upp. GT Vikingarna var den enda föreningen i Sverige som ställde upp med två lag. Efter gårdagens kval gick åtta trupper vidare till final.

GT Vikingarnas guldlag. Foto: Theres SunebäckGT Vikingarnas guldlag. Foto: Theres Sunebäck

Följande lag deltog i kvalet: GT Vikingarna Lag 1 och GT Vikingarna Lag 2, Stockholm Top Gymnastics, Teamgym Högaholm, ABGS, Brommagymnasterna, Täby GF, Lugi GF, GK Motus-Salto, Sollentunagymnasterna, GF Örebro, Saltsjöbadens IF och Järfällagymnasterna.

I finalen var GT Vikingarnas lag 1, som fick totalt 54,2 poäng, ordentligt före silvermedaljören Brommagymnasterna, som fick 52,0. Bronsmedaljörerna Stockholm Top Gymnastics fick 49.45. GT Vikingarnas lag 1 fick högsta poäng i samtliga tre grenar, Fristående, Tumbling och Trampett.

GT Vikingarnas lag 2 kom på en fin 11:e plats.

- Det är jättekul att vi har så många duktiga gymnaster, så vi kan ha två lag på denna nivå. Det är ett fantastiskt gäng ledare och gymnaster som alla har presterat på topp i helgen. Det säger Eva Unger, som är ordförande i GT Vikingarna.

- Detta var sjätte gången i rad som GT Vikingarna vann JSM. Och det var superkul att vi kunde åka med två lag till JSM. Detta är första gången vi gör det och det är väldigt stort för oss. Det säger Theres Sunebäck, som är huvudtränare för båda lagen, till Lidingösidan.

- Vi hoppas naturligtvis på en egen hall så vi kan utvecklas ännu mer. Många står i kö för att få vara med och växer vi så kanske vi kan ha tre lag med i tävlingar. Många som nu deltog i lag 2 var med för att få tävlingserfarenhet. I lag 1 är tre tjejer födda 03 vilket är den lägsta åldern man får ha för att delta i JSM. Det betyder att de kan vara med i flera kommande tävlingar. Endast en tjej är född 00 vilket är den högsta åldern för juniorer, säger Theres Sunebäck.

GT Vikingarnas lag 1. Foto: Theres SunebäckGT Vikingarnas lag 1. Foto: Theres Sunebäck

Dela Guld till GT Vikingarna

Kommentarer

Evelyn Lewandrowski 2018-12-11 00:03

Hurra och de varmaste gratulationer -än en gång! - till våra helt suveräna GT Vikingarna! Ni går oss så stolta! Stort tack också till fantastiska ledare. Givetvis delar vi era förhoppningar om bättre förutsättningar för gymnastiktruppen,så att ännu fler kan beredas plats inom denna framgångsrika verksamhet.Vi jobbar på det.

Evelyn Lewandrowski
Lidingöpartiet
Kultur- och fritidsnämnden

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google