Lidingö söndag 19 maj 2024 v. 20

Senaste kommentaren - Se fler

24 är LSK:s resultat

söndag 25 november 2018 20:31

DUBBLA SEGRAR. Gårdagens båda hemmamatcher i Gångsätrahallen för Lidingö SK:s lag slutade med vinster och samma antal gjorda mål. Herrarna vann först över Uppsala HK i en dramatisk match med 24-23 (11-15) medan damerna mer lugnt vann över HK Ceres Norrtälje med 24-16 (11-8). Cirka 150 åskådare följde spelet.

Lidingös lag gör segerdansen efter den hårda matchen mot Uppsala. Foto: Matthew TippleLidingös lag gör segerdansen efter den hårda matchen mot Uppsala. Foto: Matthew Tipple

Det var handbollsfest när LSK:s båda A-lag vann sina matcher igår. Och i Gångsätrahallen pågick även insamlingen till Mustaschkampen, alltså kampen mot Sveriges vanligaste cancersjukdom, prostatacancer.

Armar uppåt sträck när LSK:s mål attackeras.  Foto: Matthew TippleArmar uppåt sträck när LSK:s mål attackeras. Foto: Matthew Tipple Rasmus Bromans segermål klockan 59.57.  Foto: Matthew TippleRasmus Bromans segermål klockan 59.57. Foto: Matthew Tipple

Gästande Uppsala tog kommandot i herrmatchen och i halvtid ledde laget med hela fyra mål. Inte nog med att Uppsala gjorde sitt 15:e mål precis när halvtidssignalen ljöd, de ökade ledningen efter paus till 11-16. I 40:e minuten hade dock LSK kommit ikapp (17-17). Men Uppsala gav sig inte utan sex minuter före slutet var laget åter i ledningen med två mål (21-23). Sedan kom LSK:s spurt när Andreas Roger (bäste målgörare med 6 mål), Patrik Pettersson (4 mål) och Rasmus Broman (4 mål) gjorde varsitt mål. Rasmus Bromans segermål kom tre (3) sekunder före full tid. Uppsala fick sedan ett frikast men det ändrade inte slutresultatet 24-23. Lidingös herrar ligger på tredje plats i tabellen. Nästa söndagskväll är det bortamatch mot Vassunda IF i Alsikehallen.

Ebba Suurwee gjorde fem mål. Foto: Matthew TippleEbba Suurwee gjorde fem mål. Foto: Matthew Tipple

Damernas möte med Ceres Norrtälje blev mindre dramatiskt. Ceres gjorde första målet men från cirka tionde minuten var LSK i ledning, fram till slutsignalen. Ebba Suurwee var bästa målgörare med 5 mål. Andrea Tjernberg och Malin Andersson gjorde vardera 4 mål. Fem av lagets spelare gjorde vardera ett mål.

Ella Abelson, tremålsskytt. Foto: Matthew TippleElla Abelson, tremålsskytt. Foto: Matthew Tipple

Damerna ligger på plats fyra i tabellen. Nästa match spelas hemma den 8 december mot Spånga HK, klockan 17.00.

Damernas segertack till åskådarna. Foto: Matthew TippleDamernas segertack till åskådarna. Foto: Matthew Tipple

Dela 24 är LSK:s resultat