Väder Lidingö

Lidingö söndag 23 juni 2024 v. 25

Senaste kommentaren - Se fler

Lidingöloppet omorganiserar

onsdag 28 november 2018 16:55

NY ORGANISATION. Löparmarknaden har blivit allt tuffare, fler lopp slåss om ett minskande antal löpare. Det är något som även Lidingöloppet känt av. Mellan 2015 och 2018 har antalet deltagare minskat med 17 procent. Trots ett prioriterat sponsorengagemang med bl.a. sponsring av varumärket Lidingöloppet till det indiska företaget TCS (Tata Consultancy Services) har ekonomin försämrats. Under hösten har man därför genomfört förändringar i organisationen, vilket resulterat i att organisationen nu minskas, med 3,5 tjänster. En ny generalsekreterare har anställts från den 1 december.

Starten på årets 30-kilometerslopp på Koltorps gärde.Starten på årets 30-kilometerslopp på Koltorps gärde.

Veckan efter årets lopp, den 28-30 september, varslades all personal på Lidingöloppets kansli vilket kom som en total överraskning. Några har redan lämnat arbetet och ytterligare några slutar vid kommande månadsskifte.

- Förändringarna har inneburit att uppskattade medarbetare på Lidingöloppet varit tvungna att lämna verksamheten, något som varit tufft för alla parter. Internationellt går man numera ifrån att sköta allt arbete kring loppen på egen hand. Så nu är ny organisation på plats, redo att ta Lidingöloppet till en ny nivå. Målet är att öka deltagandet i våra lopp, säger Staffan Movin, ordförande i Lidingöloppet.

Den 1 december börjar Ninna Engberg som ny generalsekreterare för Lidingöloppet, efter Tomas Huszek som haft arbetet sedan 2010. Tomas Hoszek kommer då bli senior advisor till Lidingöloppet.

Ninna Engberg, ny generalsekreterare för Lidingöloppet från den 1 december. Foto: PressbildNinna Engberg, ny generalsekreterare för Lidingöloppet från den 1 december. Foto: Pressbild

- Det är en spännande rekrytering. Ninna var under sju år VD på Stockholm Globe Arenas och har arbetat mycket med evenemangsutveckling. Hon har haft styrelseuppdrag i Svenska Bandyförbundet, Svenska Ishockeyförbundet och Hammarby Fotboll och har erfarenheter från både ideell och affärsmässig verksamhet, och även ledning av förändringsarbete, vilket blir viktigt i Lidingöloppets utveckling, säger Staffan Movin.

Lidingöloppet ägs till 50 procent av IFK Lidingö Friidrott och till 50 procent av IFK Lidingö Skid- och Orienteringsklubb. Inom organisationen finns även Lidingöloppet Marknads AB som äger varumärket Lidingöloppet och har det kommersiella ansvaret. Under hela loppet ställer Lidingös klubb- och föreningsliv upp med över 2 500 funktionärer, vilket i gengäld ger klubbarna ekonomiskt bidrag till sin verksamhet.

Dela Lidingöloppet omorganiserar

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google