Väder Lidingö

Lidingö söndag 23 juni 2024 v. 25

Senaste kommentaren - Se fler

Trist historia mot Älta

lördag 27 oktober 2018 11:18

ISHOCKEY. Inte blev det någon klang och jubelföreställning för Lidingö Vikings i bortamötet igår mot Älta IF – utan snarare tvärt om. Förlust med 1-4 (1-2), (0-2), (0-0), skott 29-40.

Som helhet var det en match som svängde fram och tillbaka, med Älta som spelförare inledningsvis i varje period, men där Lidingö tog över spelet vart efter. Att få in pucken i mål är ju en väsentlig del av spelet ishockey, men för tillfället är det ett bekymmer. Sannerligen saknades inte chanser. Speciellt i den sista perioden.

Som helhet var Älta det bättre laget och de spelade med ett bättre passningsspel. Lidingö tappade pucken för ofta och passningarna gick för ofta på måfå. Isen är ju inte den bästa i Ältas ishall, men eftersom båda lagen spelade på samma is kan vi inte skylla på det. Dock en lite förklaring till många sämre passningar. Vad som då är värre är att spela för många chanspassningar t.ex. bakom ryggen.

Älta tog ledningen efter 7:07 på en markeringsmiss, men hade så långt dominerat spelet. 1-1 (16:33) var ett snyggt mål i P.P. som Stefan Bjurström styrde in efter en elegant passning av Kalle Kinch efter att Fredrik Klasenius vunnit en tekning i anfallszon.

1-2 kom psykologiskt dåligt precis före pausvilan (19:10) och när sedan 1-3 (29:53) och 1-4 (35:41) kom var matchen avgjord. Visserligen gjorde Vikingarna sin bästa del i matchen under de sista tjugo minuterna, men tyvärr missades alltför många möjligheter. Skotten vanns med 13-8 i sista, men det hjälper tyvärr inte mycket.

Dock en eloge till spelarna som verkligen försökte och inte gav upp. Ger gärna ett extra plus till backparet Viktor Frykfeldt och Wiking Westlund. Kommande vecka är det tre viktiga matcher.

KTH (H) på tisdag, Kista (H) på torsdag och Solna (B) på söndag.

Där du finner svårigheter finner du också framgång!

Text: Lasse Kinch

Dela Trist historia mot Älta

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google