Väder Lidingö

Lidingö söndag 23 juni 2024 v. 25

Senaste kommentaren - Se fler

Två spelare uttagna från Lidingö SK:s volleyboll

torsdag 8 november 2018 16:44

Hanna Hellvig och Isabelle Reffel, som båda är med i Lidingö SK:s volleybollsektion, har blivit uttagna till damlandslagets "bruttotrupp" inför januari månads EM-kvalmatcher. Båda studerar för närvarande på Svenska Volleybollförbundets riksidrottsgymnasium i Falköping.

Hanna Hellvig, nummer 14, var med i 2017 års upplaga av European League och bortamatchen mot Spanien, där Sverige tog sin första seger någonsin i den prestigefulla nationsturneringen. Foto: Europeiska Volleybollförbundet, CEVHanna Hellvig, nummer 14, var med i 2017 års upplaga av European League och bortamatchen mot Spanien, där Sverige tog sin första seger någonsin i den prestigefulla nationsturneringen. Foto: Europeiska Volleybollförbundet, CEV

Både Hanna, 18, och Isabelle, 17, är två unga och mycket talangfulla "spikers", men de har inte varit med så mycket i seniorlandslagssammanhang, än så länge. Hanna Hellvig var med damlandslaget under våren och sommaren 2017. Isabelle Reffel väntar fortfarande på att få göra debut.

Truppen är preliminär och kommer succesivt minskas ner från 28 till 14 spelare och ytterligare spelare kan tillkomma. Landslagssamlingen pågår 27 december - 10 januari och består huvudsakligen av två EM kvalmatcher, en i Estland och en i Sverige, mot Tjeckien, plus ett inledande läger för SOK-tester och träningsmatcher mot Danmark.

Dela Två spelare uttagna från Lidingö SK:s volleyboll

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google