Väder Lidingö

Lidingö onsdag 1 februari 2023 v. 05

Senaste kommentaren - Se fler

"Kaos väntar i Ropsten"

fredag 18 maj 2018 15:39

KOM ÖVERENS, SNABBT! Lidingösidan skrev den 11 maj om att Spårväg City kommer försenas vilket innebär att Lidingöbanans sammankoppling också fördröjs. Den politiska majoriteten reagerar nu inför landstingets trafikförvaltnings besked och säger i ett gemensamt uttalande:
- Beskedet från landstinget om att skjuta fram satsningen på Spårväg City och sammankopplingen med Lidingöbanan är mycket olyckligt för lidingöborna.

- Lidingö har möjliggjort en kapacitetsökning för tågtrafiken genom att låta landstinget uppföra en större spårvagnsdepå i Dalénum. Vi är redo att välkomna fler vagnar och ökad tågtrafik på Lidingöbanan redan idag, och väntar nu på att Stockholms stad och Landstinget kommer överens, säger kommunstyrelsens ordförande Anna Rheyneuclaudes (M), kommunalrådet Birgitta Sköld (LP) och kommunalrådet Carl-Johan Schiller(KD).

De tre kommunalråden understryker att Lidingös kommunfullmäktige redan beslutat att investera och bygga en ny tåg-, cykel- och gångbro som ska landa i Ropsten. Bron ska stå färdig 2022 och genomförandet påbörjas inom kort. "Det är Stockholms stad som har ansvaret att färdigställa Ropstensområdet och planerna för Spårväg Citys sträckning längs Norra Djurgårdsstaden."

- Den nya bron kan inte vänta, det är ett faktum som alla parter måste förhålla sig till. Vi uppmanar de styrande politikerna i Stockholm att öka ansträngningarna för att få till en bra, effektiv och funktionell lösning för Ropsten. Om detta inte sker väntar sannolikt kaos i Ropsten och det kommer drabba lidingöborna mycket hårt, säger Lidingös kommunalråd.

- Lidingö är redo att hitta konstruktiva lösningar i Ropsten och för Lidingöbanans förlängning tillsammans med
Stockholms stad och landstinget och är gärna med i de fortsatta diskussionerna om en lösning. Lidingö har förberett sig väl och har tagit ett stort ansvar för att lösa situationen genom att investera i en ny bro, avslutar de tre kommunalråden.

Dela "Kaos väntar i Ropsten"

Kommentarer

Anders Bergstedt 2018-05-19 12:47

Kommunalrådens tidigare argument har inte haft någon effekt alls.Vad är det för nya argument som skulle förändra situationen ? Befäster inte t.o.m. beslutet om ny spårvagnsbro den andra sidans totala maktposition? Hur kunde Lidingö svälja att vi skall betala trängselskatt två gånger för att lämna av bilpassagerare vid Ropsten ? Bygg infartsparkering norr om brogrenen NU ! Visa att vi inte väntar på andra sidans nästa steg !

Patrik Buddgård (C) 2018-05-18 19:25

Bra att vi har en stor enighet bland politikerna på Lidingö att trycka på för att förverkliga Spårväg City så snabbt som möjligt. Här ska vi trycka på tillsammans så att Stockholm stad och landstinget blir överens. Delrapporten har nu visat att satsningen på Spårväg City med sammankopplingen med Lidingöbanan är samhällsekonomisk lönsam.

Staffan Strömbäck 2018-05-18 16:53

Bra initiativ! Lidingö har både släppt fram byggande av spårvägshallar och fattat beslut om ny bro för spårväg.
Stockholms politiker kan inte fortsätta att dra frågan i långbänk, men måste nu ta sitt ansvar och komma till beslut.

Kommentera

Fler artiklar från Politik

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google