Väder Lidingö

Lidingö måndag 27 maj 2024 v. 22

Senaste kommentaren - Se fler

Mötesplatsen finns redan, och den finns på Tor

lördag 8 september 2018 20:49

Den 30 augusti kom så de politiska beslutsfattarna Schiller (KD), Bergman (M), Sköld (LP) och informerade oss, cirka 40-50 Lidingöpensionärer, om flytten till Stadshuset nästa höst.

Inget beslut har förbigått med information till berörda, alltså pensionärerna, och framför allt till oss som bor på Tor. De, beslutsfattarna, kan så här i efterhand erkänna att informationen har varit dålig då vi inte fått denna mycket tidigare, vilket de beklagar. Men nu är fallet så och de har lärt sig en läxa till en eventuell nästa gång.

Det är bara så tråkigt att en hel grupp människor skall lida för detta. Varför skall vi göra det?

För att glädja oss så har beslutats om en hiss från nya busshållplatsen till stadshuset till en kostnad på 1 miljon kronor. Det kanske inte är fel men det kändes som att de vill kompensera för sina dåliga beslut.

Här på Tor har vi redan den hiss som behövs och stegen är inte många från busshållplatsen.

Vad skall ske med våra lokaler undrade vi. Där finns inga beslut därför att de (beslutsfattarna) inte berörs av detta då det är en annan hyresvärd, om jag tolkade deras svar rätt.

De säger också att det finns så många ideella krafter som kommer att sluta upp och som tar över den verksamhet som vi har åtnjutit här på Tor. Det betyder att personal arbetar utan lön och det är väl så kommunen tänker - de slipper lönekostnader. Jag säger inte att det är fel att utnyttja personer som vill arbeta ideellt, för det är många som vill göra detta.

Hur skall vi, som inte är så rörliga, ta oss upp till stadshuset? Tydligen skall någon form av transport ske. Ser bara att detta gör att vi tappar friheten att själva bestämma över när vi vill ta oss till mötesplatsen. Nu tar vi en promenad genom husen och förbindelsegångarna och så är vi framme. Vi behöver inte ens ta på oss ytterkläder! Alltid finns det någon som man kan sitta ner och prata med en stund och kanske ta en kopp kaffe och kaka.

Nej, kära beslutsfattare, TÄNK OM! Den kostnad som nu läggs på den s.k. "nya" mötesplatsen är bortkastade pengar.

Det finns redan en mötesplats - den är fullvärdig och den finns på Tor!

Sickan Nymahn

Dela Mötesplatsen finns redan, och den finns på Tor

Kommentera

Fler artiklar från Val 2018

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google