Väder Lidingö

Lidingö torsdag 7 december 2023 v. 49

Senaste kommentaren - Se fler

Lidingö skall naturligtvis vara moderatstyrt

torsdag 6 september 2018 13:11

Sedan år 1962 har jag bott på Lidingö. Jag har bott i Käppala, Skärsätra, Larsberg, Norra Gångsätra och nu i Bodal. Det har varit en fantastsk tillvaro i en fantastisk småstad. Den har hela tiden varit moderatstyrd.

Partierna på Lidingö tävlar nu i valrörelsen om att beskriva hur fint det är på Lidingö och att Lidingö skall bevaras. Det är emellertid Moderata samlingspartiet vi har att tacka för den utvecklingen.

Det är ett signum för Lidingö att vara moderatstyrt. Kom ihåg det på valdagen.

Staffan Anderberg
kommunstyrelsens ordförande (M) 1992- 2002

Dela Lidingö skall naturligtvis vara moderatstyrt

Kommentarer

Staffan Anderberg 2018-09-07 08:56

Lars H. Eriksson, jag har varit aktiv i Lidingömoderaterna under hela den tid du nämner, varav många år i ledande position. Det är nog få som är så förtrogna med hur Lidingöpartiet fungerar, som jag. Tiden nu medger dock inte några djuplodande utläggningar i ämnet.
Sammanfattningsvis kan man säga att Lidingöpartiets roll under åren har varit att motsätta sig utveckling. Ibland har detta förvisso varit av godo, men en kommun kan inte ledas genom att man motsätter sig en massa. En kommun måste ledas genom en politik som är positiv för invånarna och med hänsyn till samhällsutvecklingen i övrigt.
Jag skall inte försöka skriva historia i ämnet, men kan konstatera att i nuvarande valrörelse så uttalas det mycket positivt om Lidingö och att många vill värna detta. Den politik som Lidingömoderaterna tänker driva framåt är en garanti för en fortsatt fin utveckling av Lidingö.

Anders Bergstedt 2018-09-07 08:28

Lars H Ericsson ! Du har varit den starkaste kämpen för Lidingöbanan. Därför står vi nu med trafikproblem som inte går att lösa på bästa sätt. Det enda vettiga hade varit tunnelbana till Lidingö Centrum även om vi fått betala bron själva. Kan du se till att Lidingö uppfyller motkraven för att få halva Lilla Lidingöbron i bidrag ?

Lars H Ericsson, ordf. i Lidingöpartiet 2018-09-07 00:28

Ursäkta Staffan Anderberg, men i vilken värld har du levt de senaste 45 åren? Knappast på Lidingö, vad det verkar av din verklighetsbild!

Alla som följt politiken på ön de senaste tre fyra decennierna vet att Lidingö fortfarande är en grön skön ö TROTS moderat styre, genom att Lidingöpartiet sett till att Moderaterna (och Liberaler och övriga  vänstern) aldrigt fått styra helt efter eget huvud. Hade de gamla betongmoderaterna från 1970-talet fått göra det hade vi haft ett stort miljonprogramsområde - Sättsjöstaden - där Lidingö golfbana, Sticklinge och Trolldalen nu ligger.

Om storbyggarfalangen inom Moderaterna fått bestämma helt själva hade vi också haft ett överdäckat jättecentrum istället för dagens småskaliga och öppna Lidingö centrum. 2900 nya lägenheter hade byggts mer eller mindre ovanpå nuvarande Lidingö centrum och Torsvik för drygt 5 år sedan och Bergsätra-berget med omnejd hade varit sönderbyggt med 13 höghus. Även i Högsätra hade det byggs så att ingen skulle känt igen sig. En mängd bostadsnära grönområden hade varit hotade, för att inte säga försvunna.

Hade Moderaterrna fått styra helt på egen hand hade vidare Gamla Lidingöbron skrotats cirka 20 år för tidigt, med den kapitalförstöring det hade inneburit. Dessutom hade den miljövänliga Lidingöbanan varit nedlagd om vissa tongivande moderater fått sin vilja igenom när det begav sig.

Således Staffan Anderberg får det vara nån måtta på dumheterna. Försök inte lura väljarna, de förstår nog bättre än du tycks tro!

Lidingöpartiet är den bästa garanten för ett fortsatt Grönt skönt Lidingö. Så är det idag och så har det varit sedan 1973 när Lidingöpartiet bildades genom att en grupp kloka moderater bröt sig ur Moderaterna och startade Lidingöpartiet som en protest mot dåtidens moderata byggpolitik.

Historieförfalskning bör man avhålla sig ifrån Staffan Anderberg! Sedan ska jag inte sticka under stol med att mycket i den moderata politiken på ön också är och har varit bra. Det är därför Lidingöpartiet och Moderaterna numera kan sitta i samma koalition och styra öns framtid gemensamt.

Björn Hellerstedt 2018-09-06 22:27

Kan man rösta på gamla moderaterna?

Rikard Andrén 2018-09-06 15:28

Har bott på Lidingö sedan 1951. Lidingö är bäst trots moderatstyre. Köp tillbaks Lidingöbostäder! Vårda vår natur! Rösta inte på moderaterna! Dags för ett nytt signum. Rikard Andrén. Lidingöbo.

Kommentera

Fler artiklar från Val 2018

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google