Väder Lidingö

Lidingö söndag 23 juni 2024 v. 25

Senaste kommentaren - Se fler

Val 2014

"Vad värnar Lidingös medborgare?"

lördag 13 september 2014 11:54

Lidingö har ett trevligt centrum, vilket kan sägas värna medborgarna. I lokaltidningen i somras efterlyste “man 80+” toalett på Coop centrum. Den offentliga toaletten i centrum håller tyvärr inte en hygieniskt acceptabel nivå. Då hänvisar folkpartiet till Stadsbibliotekets dito på andra våningen. Toaletten skulle vara gratis och besöket skulle sedan även locka till intresse för boklån.

Boklån, ja! Anmärkningsvärt är att just nämnda parti tillsammans med moderater lagt ner både stadsdelsbibliotek och skolbibliotek! Dessa beslut kan inte sägas ha värnat medborgarna.

När elev tvingats bort från sitt Gångsätra gymnasium och sitt skolbibliotek, trängts in i Hersby gymnasium och därefter hoppat av sin utbildning, uppstår frågan: För vilka medborgare fattas så inhumana beslut, som den snabbt beslutade nedläggningen av Gångsätra gymnasium? Först erbjuda en treårig gymnasieutbildning till en 16-åring och sedan, precis som riskkapitalistbolagen med vinstintresset för ögonen, tvärt lägga ner skolan!? Majoriteten stöttades av miljöpartiet i beslutet.

Född och uppvuxen på Lidingö, men chans till liten första billig hyresrätt på ön? Glöm det. Enligt kristdemokraterna ska marknadshyror gälla, ut från ön med dom som inte kan betala! Värnande om medborgarna – icke!

De äldre har byggt upp vårt samhälle. De yngre ska fostras in i vår demokrati. Makthavare, skapa ett samhälle, där ung som gammal, kan känna sig som fullvärdig medborgare.

Ulla Magnusson
Socialdemokrat

Dela "Vad värnar Lidingös medborgare?"

Kommentera

Fler artiklar från Val 2014

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google