Väder Lidingö

Lidingö måndag 27 maj 2024 v. 22

Senaste kommentaren - Se fler

Val 2014

"Moderaterna, ett parti som tappat all heder"

lördag 13 september 2014 10:24

Många Moderater på Lidingö skäms nog idag – M på Lidingö för nämligen en sandlådepolitik så omogen och löjlig att de gräver sin egen grav. En liten broschyr fylld med lögner har från M skickats ut till alla hushåll på Lidingö – taktiskt fredagen innan valet så att inte något påhoppat parti ska kunna bemöta de felaktiga påståendena. Men som Lidingöpartister är vi stolta, för det är först när motståndaren inte längre har sakliga argument som plumpa påhopp tas till.

Ett parti vars företrädare påstår att Lidingöpartiet (LP) inte tycker att det är viktigt med jämställdhet mellan könen, bara för att vi har tre kvinnor (en ordinarie och två ersättare) i kommunstyrelsen, har sjunkit så lågt att man kan fråga sig om det är moget nog att styra Lidingö.

LP har en manlig ordförande, en kvinnlig gruppledare och två vice ordföranden; en man och en kvinna. LP har en jämn fördelning mellan män och kvinnor i nämnder och i den egna styrelsen. I kommunfullmäktige har vi 5 kvinnor och 5 män. Hos M är däremot både ordförande, vice ordförande och gruppledare en man. M har i alla nämnder betydligt fler män än kvinnor, ofta mer än dubbelt så många män som kvinnor. I utbildningsnämnden är samtliga ordinarie ledamöter män. I M:s styrelse är 8 av 10 ledamöter män. Hoppsan!

Att påstå att Lidingöpartiet inte har finansiering till överdäckningen eller inte vill utveckla centrum är precis lika löjligt. M påstår att man måste bygga på grönytor i Centrum/Torsvik för att finansiera överdäckningen, men i själva verket behöver M dessa extra intäkter för att finansiera den snabbt växande staben av konsulter och tjänstemän på stadsbyggnadskontoret mm. Se tidigare “Stora prestigeprojekt driver upp kostnaderna”.

I M verkar det för närvarande pågå en bitter strid mellan de som vill se Hans Barje som ledare och de som vill se Anna R Kihlman som ledare. M kommer inte att få majoritet ensamma, så om de avser att fortsätta styra Lidingö så måste de samarbeta med en eller flera andra partier. Men hur ska de klara detta när de inte ens klarar av att samarbeta inom det egna partiet?

En röst på Moderaterna i detta val är tyvärr en röst på osäkerhet, ett trasigt parti och ett parti som tappat all heder och inte ens längre kan vinna röster genom sitt eget valprogram, utan måste trycka upp och sprida lögner för att desperat försöka hålla sig kvar vid makten.

Evelyn Lewandrowski, Birgitta Sköld, Pia Signell, Thomas Wingstedt, Lillebil Stuart, Hans Grundell
Lidingöpartiet

Dela "Moderaterna, ett parti som tappat all heder"

Kommentarer

Christer Mohlin, Ordförande Centerpartiet Lidingö 2014-09-13 18:36

Broschyren är ett lokalpolitiskt lågvattenmärke.

Att sprida negativ propaganda är också riskabelt för det kan slå tillbaks. Man skall inte underskatta sina väljare. Skall man ta denna väg så måste det vara väldigt balanserat och elegant utformat. Men det var det inte.

Pia Signell, Lidingöpartiet 2014-09-13 16:58

RÄTTELSE!

I stundens hetta och upprördhet blev det fel angående M:s gruppledares kön, gruppledaren är kvinna och inte man.
Lidingöpartiet är noga med sanningen! Förlåt Anna!

Patric Hillerudh 2014-09-13 13:12

Tyckte också att foldern var annorlunda. Den föll mig inget vidare i smaken. Som ni skriver, peka på andras förehavanden i stället för vad man själv vill, tycker jag inte är bra.
Men det är ju nästan som vilken valdebatt på tv som helst.

Fredrik Kronberg 2014-09-13 11:10

Lidingömoderaternas gruppledare är en kvinna – Anna!

Kommentera

Fler artiklar från Val 2014

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google