Senaste kommentaren - Se fler

Vinst hemma och borta

måndag 26 mars 2018 22:12

BASKET. Lidingö Baskets dam- och herrlag spelade båda match igår på söndagseftermiddagen i Basketettan, damerna hemma mot formstarka Hammarby och herrarna borta mot pigga Uppsala.

Damlaget fick problem inledninsgvis. Hammarby visade varför de slagit serieledarna AIK nyligen och Lidingö hamnade i underläge i första perioden med 13-21. I andra perioden blev det dock omvänt, Lidingö vann med 20-11 efter bland annat varsin 3-poängare av Line Göransson, Lollo Hagberg och Agnes Gemvik. Efter en jämn tredje period där Bella Sala satte två 3-poängare kom sedan rycket som avgjorde matchen. I fjärde perioden passade Jancie Enström fram Sylvia Leth till flera snygga mål, Sylvias starka returtagning och Bella Salas ytterligare fyra 3-poängare bidrog till periodvinsten med 26-13 och till slutresultatet med 74-60.

Lidingö är nu i topp tre i tabellen på samma poäng som AIK och Alvik med två matcher kvar att spela.
Poänggörare:
Line Göransson 19, Bella Sala 18, Sylvia Leth 13, Lollo Hagberg 12, Amanda Forsgren-Ögren 3, Agnes Gemvik 3, Hanna Mebius-Svensson 3, Frida Dahlén 2, Janice Enström 1.
Returtagare:
Sylvia Leth 14, Lollo Hagberg 8, Janice Enström 7, Line Göransson 7, Bella Sala 6, Hanna Mebuis-Svensson 5, Amanda Forsgren-Ögren 5.

Herrlaget åkte till Uppsala för att ta sig an pigga Uppsala. Men denna vackra vårdag var det Lidingö som var det piggaste laget, ledning redan i första perioden med 33-18 efter bland annat starka insatser av Sife Cherkaoui och Alex Petrovic. Lidingö vann även andra perioden efter att Tom Göransson dunkat i 2 snygga poäng och Jocke Metz och Hugo Ståhlbröst visat bra skytte, periodvinst med 27-17. Tredje perioden inleddes med två säkra poäng av John Sundkvist och Lidingö vann även denna period, 25-20. Sedan slappnade man av lite i sista men avgick med en stabil seger med 104-79. Segern innebär att Lidingö ligger tryggt i mitten av tabellen med två matcher kvar att spela. Närmast på tisdag 27/3 är det hemmamatch i Hersbyhallen mot Central.