Lidingö fredag 29 mars 2024 v. 13

Senaste kommentaren - Se fler

Vikingaförlust i kväll

fredag 9 december 2016 23:35

2-5 PÅ HEMMAPLAN. Varför förlorar man ishockeymatcher? Ibland kan förklaringen vara så enkel som att man möter ett bättre lag – det var det Lidingö Vikings gjorde ikväll, på hemmaplan i Childhoodhallen. Det blev förlust mot Nynäshamn IF HC med 2-5 (0-1, 1-1, 1-3), skott 23-49.

Kampen var aldrig jämn utan det var Nynäs som förde matchen från första till sista nedsläpp. Ett litet hopp fanns visserligen efter två perioder, eftersom Lidingö brukar vara vassast i den tredje. Denna gång var så icke fallet, utan för andra gången denna säsong förlorade Vikingarna den tredje.

En del av sanningen bakom förlusten var att den tuffa fore checking som är ett signum för Ö-laget aldrig infann sig denna kväll. Det var sega ben på många håll – tyvärr. Hemmalagets sämsta match för säsongen?

Kanske.

På en punkt håller laget fortfarande toppklass, och det är målvakten Gustaf Ericson, som sin vana trogen gjorde ett par smått fenomenala räddningar.

Nynäshamn var större, starkare och snabbare, och är utan tvekan en av pretendenterna till seriesegern (i kamp med Iron). Nu blev de dessutom lite bättre än de borde när lidingöspelarna inte kom upp i normal standard.

Vad fanns att glädjas åt?

Ja, ett mycket snyggt 1-1 mål (27.53) när Kapten Kalle passade till Gustav Dahlstedt, som direktpassade till Stefan Bjurström (7) som i sin tur direktsköt pucken i mål!

Det andra målet kom för sent för att ge hopp om poäng. 2-4 (59.09) i power play sköt Fredrik Klasenius (2) in pucken efter förarbete av Kinch och Bjurström.

Lagkapten Kalle var - med rätta - arg i stort sett hela matchen eftersom hans lagkamrater inte följde den matchplan man hade gjort upp.

På tisdag väntar nu en viktig bortamatch då Spånga (som ligger sist i tabellen) är motståndare. För att undvika att dras ner i djupet av serien ska den matchen vinnas! Sedan blir det paus till den 10 januari.

Det högsta är inte att aldrig falla, utan att resa sig efter varje fall.

Text: Lasse Kinch