Väder Lidingö

Lidingö tisdag 27 oktober 2020 v. 44

Senaste kommentaren - Se fler

Jennie Lindahl 9 okt 08:17 om Finns det endast 57 hjärtstartare på Lidingö?

Tomas Ryde ny sportchef för Lidingö SK Handboll

torsdag 5 februari 2015 23:08

Från den 15 februari är Tomas Ryde ny sportchef för Lidingö SK Handboll. Han har varit handbollstränare i 26 år på både nationell och internationell nivå, varit förbundskapten för damlandslaget 1990-1994 och 1999-2002. Dessutom var han hockeytränare i 2 år och sportchef i Flemingsbergs IK.

Tomas Ryde, ny sportchef i Lidingö SK Handboll. Foto: PrivatTomas Ryde, ny sportchef i Lidingö SK Handboll. Foto: Privat

- Det här är ett jättelyft för föreningen i vårt fortsatta arbete med att utveckla LSK Handboll. Det är viktigt att ge både ungdomar och ledare möjlighet att utvecklas. Vi känner oss väldigt priviligierade att få ta del av Tomas idrottskunnande och kompetens, säger föreningens ordförande Helena Andersson.

Inom LSK ska Tomas Ryde i projektform arbeta med att utveckla klubbens ledare med fokus på ledarskap, taktik, spelförståelse, teknik, fysisk och psykisk utveckling. Däremot kommer han inte vara tränare för ett lag eller rekrytera tränare.

- Det ska bli spännande att arbete med att utveckla tränare i LSK. Jag har en övertygelse om att individuell handbollsteknik, fysik samt spelförståelse kan utvecklas snabbare, med få och effektiva metoder. Idag finns nya pedagogiska verktyg som ger snabb utveckling. Jag vill framförallt sätta fokus på att förstå ungdomars mognadsnivå och mottaglighet för att anpassa den motoriska träningen och träna på det som ger maximal utveckling, säger Tomas Ryde till Lidingösidan.

Tomas Ryde har mångårig erfarenhet av mental rådgivning inom idrott. Hans fokus i LSK kommer att ligga på de äldsta ungdomslagen, alltså där spelarna är mellan 13 och 18 år.

I det "civila" är Tomas Ryde VD för Serica Consulting, bor på Lidingö med Marie och har tre barn.

Dela Tomas Ryde ny sportchef för Lidingö SK Handboll

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

{$sa->title}

Annonser från Google