Lidingö fredag 19 april 2024 v. 16

Senaste kommentaren - Se fler

IFK Lidingös herrar vann hemmapremiären

tisdag 18 april 2017 10:19

FOTBOLL. IFK Lidingös herrar, som är nyuppflyttade till division 2 Norra Svealand, har börjat ta för sig direkt. Gårdagens match på Lidingövallen var den andra i ordningen för säsongen och även denna gång blev det vinst, med 4-2 (1-1). Motståndare var IFK Aspudden-Tellus. 180 åskådare hade visserligen solsken hela tiden, men bara en plusgrad. De tappra kunde i alla fall glädja sig åt en seger, om de inte kom från Aspudden.

Philip Göransson (nr 11) har öppet mål sedan gästernas målvakt Philip Eklund (som skymtar till höger) blivit helt överspelad. 1-0 till Lidingö. Foto: IFK Lidingö FKPhilip Göransson (nr 11) har öppet mål sedan gästernas målvakt Philip Eklund (som skymtar till höger) blivit helt överspelad. 1-0 till Lidingö. Foto: IFK Lidingö FK Gästernas målvakt Philip Eklund sträcker sig raklång och hindrar Lidingös Mahammed Abdi Momin från att nå bollen. Foto: IFK Lidingö FKGästernas målvakt Philip Eklund sträcker sig raklång och hindrar Lidingös Mahammed Abdi Momin från att nå bollen. Foto: IFK Lidingö FK

Redan efter åtta minuter fick Lidingös lagkapten Philip Göransson in sitt och lagets första mål sedan motståndarnas målvakt blivit överspelad. Fem minuter före halvtid reducerade gästernas Pashang Abdulla till 1-1. Philip Göransson laddade under vilan i omklädningsrummet så fyra minuter in på andra halvlek kom hans andra fullträff. Gästernas Danny Tadaris reducerade därefter till 2-2. Tio minuter före full tid var det dags för Lidingös andre målgörare Mahammed Abdi Momin att skjuta in 3-2-målet och en minut före full tid fick han även in lagets fjärde mål. 4-2 blev alltså slutresultatet. Intressant notering är att både Philip Göransson och Mahammed Abdi Momin även gjorde två mål vardera i den förra matchen.

Mahammed Abdi Momin, med sina röda skor, kramas om av lagkamrater sedan ha lyckats få in 4-2-målet en minut före full tid. Foto: IFK Lidingö FKMahammed Abdi Momin, med sina röda skor, kramas om av lagkamrater sedan ha lyckats få in 4-2-målet en minut före full tid. Foto: IFK Lidingö FK

Nästa hemmamatch för herrarna äger rum lördag den 29 april klockan 16.30. Då möter man Sundbybergs IK på Vallen. 2,5 timmar tidigare spelar IFK:s damer sin första hemmamatch på Vallen. Då kommer Triangelns IK på besök.