Väder Lidingö

Lidingö lördag 6 juni 2020 v. 23

Senaste kommentaren - Se fler

Jan Jansson 13 jan 17:11 om Grönast på ön

Sofia Krigsman (M): Rosor vid terminsstart

lördag 19 augusti 2017 12:55

Sofia Krigsman, ledamot av kommunfullmäktige (M) och mamma, vill rikta ett stort tack till all personal i förskola och skola på Lidingö, oavsett utövare, som ger barnen förutsättningar att utvecklas till självständiga och trygga individer.

På måndag är det dags: skolstart för lejonparten av Lidingöbarnen. Vi är många föräldrar som möter förväntansfulla barn redo att träffa vänner och lära sig nya saker. Samtidigt finns det barn som våndas inför att komma tillbaka. Det är viktigt möta både barnens förväntningar och eventuella oro. Barnen ska känna sig trygga och sedda i skolan, vilket ger förutsättningar för inlärning. Ett exempel på kommunens arbete är projektet "Ökad skolnärvaro" som syftar till att motverka hemmasittande.

Min erfarenhet är att vi har mycket kompetent personal både i förskolan och skolan på Lidingö. Vi föräldrar har också ett ansvar att rusta barnen med grundläggande värderingar som exempelvis respekt både för skolpersonal och skolkamrater. Vi ska ställa höga krav på skolpersonalen och samtidigt respektera deras professionalism.

I budgetdirektiven för 2017 tillför den politiska majoriteten på Lidingö ytterligare 26 miljoner kronor till förskolan och skolan. Vi ska fortsätta stärka förskolan och skolan genom att behålla duktig personal, locka till oss nya talanger, kvalitetssäkra skolor och ge möjlighet till olika utövare att bedriva verksamhet. Lidingöbarnen förtjänar Sveriges bästa skola och vi är på god väg att bli det. Jag vill rikta ett stort tack till all personal i förskola och skola, oavsett utövare, som ger barnen förutsättningar att utvecklas till självständiga och trygga individer.

Sofia Krigsman, ledamot av kommunfullmäktige (M) och mamma

Dela Sofia Krigsman (M): Rosor vid terminsstart

Kommentera

Fler artiklar från Politik

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Radio Lidingö, Alla tiders Visit Lidingö, stor

Annonser från Google