Väder Lidingö

Lidingö lördag 6 juni 2020 v. 23

Senaste kommentaren - Se fler

Jan Jansson 13 jan 17:11 om Grönast på ön

SD: Anlägg en trafiklekplats på Lidingö

tisdag 27 mars 2018 13:31

En trafiklekplats med en trafikmiljö i miniatyr med vägmärken, rondeller, trafiksignaler skulle kunna vara till hjälp när barn lär sig trafikvett och regler från tidig ålder. Vi som var med förr, vet hur uppskattade dessa trafiklekplatser var. Det skriver Iréne Borgenvik, kommunfullmäktigeledamot för Sverigedemokraterna.

Sverigedemokraterna på Lidingös motion om att anlägga en trafiklekplats på Lidingö, behandlades i kommunfullmäktige på måndagskvällen. Tyvärr var det bara undertecknad som reserverade sig mot att motionen skulle avslås. En trafiklekplats med en trafikmiljö i miniatyr med vägmärken, rondeller, trafiksignaler m.m. där barn kan lära sig trafikvett och regler från tidig ålder, ser Sverigedemokraterna Lidingö som en viktig fråga för att undvika olyckor.

I Köpenhamn satsar man ordentligt på detta för att man anser hur viktigt det är. Nyligen har man upprustat Trafiklekplatsen i Faelledsparken. Vi som var med förr, vet hur uppskattade dessa trafiklekplatser var, men nu är de sällsynta. Skolklasser, förskolor etc, lånade cyklar, trampbilar för att lära barn hur man gör i trafiken och polisen hade undervisning på dessa platser. Barn kom med sina cyklar och blev belönade med ett märke om cykeln var korrekt utrustad. I dagens läge, när barn cyklar och många barn på Lidingö får moped och A-traktor, är detta än viktigare.

Iréne Borgenvik
Sverigedemokraterna

Dela SD: Anlägg en trafiklekplats på Lidingö

Kommentarer

Anna Ericson 2018-04-10 09:19

I en alltmer hårdnande trafik låter det som ett utmärt förslag att lära våra barn vett och etikett i trafiken genom lek. Det är bättre att lägga pengar på detta än att överdrivet renhålla vissa cykelbanor. Med bästa hälsningar från en Mormor och farmor.

Birgitta Olsen 2018-03-30 09:40

En idé från äldregenerationen. Trafikplatsen var väl igång ett halvår. Jag var där på den stora premiären men efter ett kort tid så växte gräset genom asfalten o alla cyklar borta. Vill man ha en trafikplats för barn av idag så är det en virtuell sådan som gäller. Samt så får väl de flesta barn på ön bilskjuts till skolan o övrig fritidssysselsättning. Om SD tycker Staden har mark över så är väl ett badhus lämpligare att bygga.

Henry Duhs 2018-03-29 13:32

I den grå forntiden, i mitt fall, första delen av 1960-talet var trafiklekplatsen vid Kyrkviken synnerligen uppskattad och eftertraktad.

För de som inte minns låg den dåvarande trafiklekplatsen norr om Kyrkvikens tåghållplats, där tennisklubben ligger idag.

Det vore positivt om den kunde återuppstå på nytt.

Mikael Olofsson 2018-03-29 11:09

Tråkigt att det röstades ner. Det hade nog varit en både rolig och nyttig grej för kottarna.

Kommentera

Fler artiklar från Politik

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Radio Lidingö, Alla tiders Visit Lidingö, stor

Annonser från Google