Väder Lidingö

Lidingö fredag 5 juni 2020 v. 23

Senaste kommentaren - Se fler

Jan Jansson 13 jan 17:11 om Grönast på ön

"Nu kan vi arbeta och fokusera på politiken"

fredag 25 augusti 2017 12:28

OTROLIGT TRÅKIG DAG. Lidingös kommunstyrelseordförande Anna Rheyneuclaudes Kihlman säger, efter att den moderata partiledaren Anna Kinberg Batra meddelat att hon lämnar som partiledare, att det är dags att börja arbeta med politiken.
- Vi måste fokusera på att föra ut de frågor som moderaterna står för.

Anna Rheyneuclaudes Kihlman: Nu måste vi börja arbeta och fokusera på politiken.Anna Rheyneuclaudes Kihlman: Nu måste vi börja arbeta och fokusera på politiken.

Anna Rheyneuclaudes Kihlman sitter i den moderata förbundsstyrelsen för Stockholms län. Innan beslutet togs i förbundsstyrelsen stämde hon av med både ordföranden och vice ordföranden i den lokala föreningen på Lidingö liksom med sin kommunalrådskollega Hans Barje och den moderata gruppledaren i fullmäktige. Även många medlemmar har framfört sina uppfattningar till henne. Beslutet i förbundsstyrelsen blev att man ville ha ett byte på partiledarposten, ett beslut som i onsdags togs av länsförbundet i Stockholms län.

- Vi hade hamnat i en situation där man på vissa håll började föra dessa diskussioner i offentligheten. Man följde inte de regler som finns när det gäller denna sorts diskussioner. Vi blev helt enkelt tagna på sängen och befann oss plötsligt i ett skarp läge. Men även om det fanns en förkrossande majoritet för uppfattningen att vi måste byta partiledare så var inte hela länsförbundet enigt. Det gällde samma sak i Stockholm.

- Jag kommer inte att uttala mig om vilken person jag vill ska bli partiledare, utan nu är det valberedningen som får börja arbeta. Den som väljs ska vara väl insatt i den moderata ideologin, men också vara en varm person med stort hjärta som kan leda partiet. För det är inte bara en partiledare vi väljer utan också en blivande statsminister.

- Men, det är en otroligt tråkig dag idag, säger Anna Rheyneuclaudes Kihlman.

Dela "Nu kan vi arbeta och fokusera på politiken"

Kommentera

Fler artiklar från Politik

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Radio Lidingö, Alla tiders Visit Lidingö, stor

Annonser från Google