Väder Lidingö

Lidingö tisdag 25 mars 2025 v. 13

Senaste kommentaren - Se fler

Lidingömoderaternas årsmöte kan bli hett

onsdag 9 mars 2016 10:37

BOSTADSBYGGANDE OCH DEMOKRATI. På söndag håller Lidingös moderater sitt årsmöte. Partiets styrelse kommer då att presentera några förslag som är laddade på flera sätt. Det gäller byggfrågan - hur många bostäder vill partiet att det ska byggas på Lidingö och det gäller demokratifrågan - vilket inflytande ska medlemmarna ha vid t.ex. valet av kommunstyrelseordförande. På årsmötet kommer också rekordmånga motioner från medlemmarna att behandlas.

- Vi tror att de förslag som styrelsen lagt ligger nära medlemmarnas uppfattning, säger Daniel Källenfors, ordförande för Moderaterna på Lidingö- Vi tror att de förslag som styrelsen lagt ligger nära medlemmarnas uppfattning, säger Daniel Källenfors, ordförande för Moderaterna på Lidingö

- Vi tror att de förslag som styrelsen lagt ligger nära medlemmarnas uppfattning. Stämman får nu ta ställning till om man ska gå vidare med den förnyelseprocess som styrelsen inlett. Man skall komma ihåg att Moderaterna får 36% fler röster i riksdagsvalet än i kommunalvalet av lidingöborna så en förnyelse av politiken flera områden är nödvändig, säger Daniel Källenfors, ordförande för Moderaterna på Lidingö.

En mycket aktuell fråga på Lidingö är Sverigeförhandlingens bud om tunnelbana till centrum mot att stadens ser till så att 5900 bostäder byggs till år 2035, eller cirka 325 per år. På årsstämman blir det säkert diskussion om styrelsens förslag som, efter en beskrivning av tidigare och nu planerad byggtakt på ön (300 bostäder/år 1945 - 1975, 1975 - 2015 cirka 100 bostäder/år, 2013 - 2030 cirka 225 bostäder/år enligt gällande plan), föreslår att 110-120 bostäder byggs fram till 2035. Man föreslår alltså att samma nivå som gällt de senaste 40 åren även ska gälla i fortsättningen. Styrelsen vill också "att strategiska förändringar, exempelvis i samband med ny tunnelbana, ska föregås av en demokratisk process där partiets medlemmar och medborgarna får tillfälle att påverka beslutet".

- Vi kan inte gå till valet 2018 med en byggpolitik som inte är tydlig och distinkt. Man kan säga att det i partiet finns en grupp som anser att Lidingö är bra som det är, att man skall vara försiktig med större förändringar, och en annan grupp som säger "väx snabbare och bli en dynamisk och spännande förort". Det är två olika perspektiv som inte behöver mötas men där man kan förstå hur de andra tänker, säger Daniel Källenfors och fortsätter:
- Styrelsen har tagit ställning för det försiktiga perspektivet.

Styrelsen anser därför att Lidingö under lång tid tagit sin del av ansvaret för regionens bostadsförsörjning och skriver i sitt förslag till stämman:
"Mot bakgrund av den redan nu höga befolkningstätheten, är det rimligt att fråga sig hur vi vill att Lidingö ska utvecklas under de närmast kommande mandatperioderna. Som vi sett ovan har Lidingö under mycket lång tid mer än väl tagit sin del av ansvaret för bostadsförsörjningen i regionen. En snabb utbyggnad och förtätning av Lidingö riskerar därför att förändra Lidingös karaktär av harmonisk, småskalig förstad till Stockholm".

I en av de 15 motionerna till årsstämman krävs att Lidingömoderaterna hoppar av Sverigeförhandlingen och att partiet säger ett bestämt nej till tunnelbana till Lidingö centrum. "Det som gör att huspriserna är högre på Lidingö är att folk är beredda att betala för att bo på en grön ö som inte blivit förstörd av byggare som Solna, Nacka och Täby. Om vi ökar byggandet med omkring 5900 lägenheter riskerar vi att denna premie försvinner." Styrelsen föreslår att motionen bifalles.

Efter valet 2014 var både många medlemmar i partiet och väljare missnöjda med valet kommunstyrelsens ordförande. Eftersom Hans Barje fått flest personröster utgick man från att han var den som skulle utses. Men moderaternas fullmäktigegrupp "valde att bortse från den viljeyttring som kommit till uttryck" och valde istället Anna Rheyneuclaudes Kihlman. Moderaternas styrelse kommer på årsstämman att föreslå flera förändringar i det interna regelverket för stärka medlemsinflytandet över de interna valprocesserna och där särskilt hur man utser kommunstyrelseordföranden.

"Det ska vara klart vem som är partiets officiella kandidat till posten som Kommunstyrelsens ordförande (KSO) när valrörelsen 2018 inleds", skriver styrelsen och skriver att det är "föreningens medlemmar vid nomineringsstämman ska besluta om vem som är föreningens officiella KSO-kandidat". Även om det fortfarande ytterst är den nyvalda kommunfullmäktigegruppen som utser KSO så ska medlemmarna informeras fortlöpande genom kandidatutfrågningar och försöksnomineringar innan valsedeln fastställs på partiets nomineringsstämma.

Valberedningen har i sitt förslag till ny styrelse inte lyckats besätta alla poster eftersom flera i den nuvarande styrelsen tackat nej till omval av olika skäl. Dessutom finns ett motförslag som en enskild medlem lämnat in. Det kommer med all säkerhet bli ett långt möte på söndag för Lidingös moderater.

Dela Lidingömoderaternas årsmöte kan bli hett

Kommentarer

Hans Lefvert och Robert Hellesen 2016-03-12 13:59

Bo Widerström
Sverigeförhandlingens bud till Stockholm och Lidingö omfattar en förlängd T-bana till Lidingö Centrum och detta är vad Lidingö Stad har att förhålla sig till just nu, nästa vecka kommer Landstinget vara klara med beräkningar av nyttan för en förlängd T-bana jämfört med Lidingöbanan genom centrum. Alternativet som ger mest nytta i förhållande till investeringen väljs.
Vi har föreslagit hur ett alternativ med T-bana skulle kunna utformas på ett kostnadseffektivt sätt och samtidigt utnyttja upprustningen av Lidingöbanan. Förslaget löser Lidingös växande problem i Ropsten och utgör en bra lösning för en långsiktigt förbättrad kollektivtrafik och ett levande centrum. Förslaget innehåller en glasad vänthall för omstigning mellan buss, spårvagn och T-bana och uppgångar mot Torsvik och Lidingö Centrum. Själva T-banan med perronger ligger bergförlagd under mark. Bussarna stannar som idag utmed en bussgata. Det finns inga stora terminaler som Du talar om. Parkering för pendlare planeras under nya centrum med ca 200 platser. Med en T-bana till Ropsten är en ytterligare bro för Lidingöbanan inte motiverad, varken av trafikbehov eller ekonomi. Lidingöbanan slutar vid T-banestationen.
Sverigeförhandlingen har genom sitt bud visat att projektet kan finansieras med de bostadsutbyggnader som Stockholm Stad och Lidingö Stad visat i sina ansökningar. Återstår en förhandling som får utvisa överenskommen bostadsutbyggnad och resp. kommuns medfinansiering.
Dina farhågor om ”automatiska” externa krav på ytterligare utbyggnad, bara för att T-banan finns på plats, har ingen grund. Ytterligare utbyggnad är upp till Lidingö Stad att besluta.

Ulrika Levihn 2016-03-11 19:51

Många Lidingöbor har en benägenhet att köra bil, så även de som flyttar hit troligen (oavsett vilket antal de blir). Många har betydligt större anledning att oroa sig över sin transport, ju fler vi blir - då ska vägnäten svälja betydligt fler bilar som trängs (även om samtliga bilar är elbilar och dylikt).
I övrigt låter det helt befängt att en försiktig byggtakt ska målas ut som någon slags domedag. Vad är det konkret ni tror ska hända? Det är väl som idag ungefär, vilket tydligen många trivs med? Det är väl därför man valt att bo här från början?
Blir också märkligt att likställa expansiva byggplaner med "utveckling". För mig är det "avveckling", av det gröna Lidingö jag valt att bo på.

Filip Svanberg 2016-03-11 15:32

Den sittande styrelsen verkar på ett bra sätt representera den demokratiska riktningen inom partiet. D v s att bjuda in till diskussion och dialog samt hämta in medlemmarnas åsikter. Jag hoppas inte att styrelsen förändras i en riktning där den representativa demokratins grundvärden riskeras.

Jag har under min tid som bosatt på ön, väljare och medlem i moderaterna noterat att den som styr Lidingömoderaterna styr ön. Därför tycker jag att det är extra viktigt med en styrelse som låter medlemmarnas röst styra. Min uppfattning är att den sittande styrelsen har gjort ett utmärkt jobb i den riktningen.

Jag kommer nu på söndag rösta för en styrelse som är så lik som möjligt den befintliga styrelsen.

Bo Widerström 2016-03-11 15:06

Hans Lefvert varför skulle det vara nödvändigt att bygga en T-babestation på lidingösidan?

De flesta Lidingöborna har idag tillgång till busslinjer eller den upprustade Lidingöbanan för direkt trafik till Ropsten för byte till T-banan eller andra busslinjer. Jag har svårt att se att Stockholms stad skulle förhindra att trafiken från Lidingö fortsätter att ha Ropsten som bytesstation.

Att lägga ned X antal miljarder för att få ytterligare en T-bane station med stora terminaler på Lidingö ca 1,5 km från den fungerande stationen i Ropsten är inte försvarbart. Att en sådan utbyggnad dessutom kräver en ny lång dubbelspårig bro innebär ytterligare stora merkostnader.

Om Lidingö blir en T-baneförort kommer de första 5900 lägenheterna att bara bli en liten början på en lång ytterligare massiv utbyggnad på Lidingö. Det är detta som är orsaken till att staten vill del subventionera en T-bane station.

Förslaget från Moderaternas nya styrelsens, “att om en ny tunnelbana skall byggas, ska det föregås av en demokratisk process där partiets medlemmar och medborgarna får tillfälle att påverka beslutet", är mycket klokt.

Roland Rothman 2016-03-11 14:13

Jag har en fråga till de som i detta flöda är starkt kritiska till utveckling.
Hur skall vi lösa transporter i framtiden, hur skall man kunna få kompetent arbetskraft till lidingö och hur skall Lidingöbor kunna arbeta inom regionen. Ropsten kommer inte vara en omstigningsplats, trängselskatterna kommer höjas och fossila bränslen kommer inte bli billigare. Hur skall denna ekvation gå ihop?

Besluten som skall leda till en förhandling med Sverigeförhandlingen har ju en horisont för ombyggnad fram till 2035, sen skall vi leva med dessa beslut i 50-100 år. För det är väl inte så att ni bara tänker på er själva? Barn och barnbarn skall också kunna bo och leva.
Vill påminna om att när egnahemsbyggnationen på Islinge genomfördes 1937-38 så förfärades man av att bolsjeviker flyttade in på Lidingö (källa Lidingö Tidning) när Torsviksplatån bebyggdes förfasades man över att ett nytt Manhattan förstörde Lidingö och Lidingö Centrum debatterades i 40 år. Alla dessa miljöer är vi idag stolta över, anledningen stavas utveckling.
Så, hur ser ni på framtiden? Borde vi inte ta chansen att starta en dialog om Stockholms närmaste småstad, levande, trygg och attraktiv.

Allan Ekström 2016-03-11 11:55

Några besinningens ord av Frans G Bengtsson (För nöjes skull): ”Men så till sist skedde den andra invandringen, ganska nyligen. Det var civilingenjörerna som kommo: glada och förfärliga män med räknestickor; jättar i styrka och tanklöshet.” De, exploatörerna, tycks nu vädra morgonluft, igen.

Jag är övertygad om att Lidingöborna även denna gång föredrar måttfullhet till fortsatt bebyggelse och markerar att vi vill bevara och värna om vår stads karaktär, kultur, miljö och egenart med den ojämförliga livskvalitet som härrör därur. Livskvalitet mäts inte i höghus, betong och servicegrad! Hellre ett måttfullt Sörgården än ett sönderexploaterat Manhattan

Hans Lefvert och Robert Hellesen 2016-03-11 10:18

Bo Widerström

Frågan är vad som är uppseendeväckande? Att genomföra en utbyggnad på Lidingö som planerats sedan lång tid enligt Översiktsplanen eller att stoppa utvecklingen så att Lidingöborna får sämre kollektivtrafik och service. Som gamla Lidingöbor har vi samma önskan som de flesta som bor här att Lidingös karaktär ska bibehållas. Skillnaden är att vi anser att den utbyggnad som krävs under en lång period fram till 2035 kan göras i anslutning till befintlig bebyggelse, som visats i Översiktsplanen och ansökan till Sverigeförhandlingen, utan att Lidingö förvandlas till ett nytt Nacka, Solna, Täby eller ännu värre Norra Djurgårdsstaden. Jämförelsen är orimlig och uppenbart felaktig.
Du borde istället informera Lidingöborna varför kollektivtrafiken på Lidingö ska försämras ytterligare och att den planerade centrumutbyggnaden kommer att ha sämre möjligheter att överleva. Lidingö kommer utmärka sig som den kommun som går mot strömmen när det gäller miljö - och klimatanpassning och ansvar för bostadsutbyggnaden.

Ulrika Levihn 2016-03-11 09:40

Rutger,
Du slår huvudet på spiken - svar till Sverigeförhandlingen lämnades in i juli, och i augusti. Gräv gärna i hur de svaren och ställningstagandena kom till.
Mig veterligen finns inga folkvalda sammanträden som kan ha ägt rum under perioden, då svaren kunde ha förankrats. Om någon mailfråga cirkulerat till folkvalda, för att säkerställa svarets innehåll, så ska den ha diarieförts - men de som hittills undersökt detta har inte hittat något.
Samtidigt avviker inriktningen de svarat att Lidingö kan ha, från den beslutade inriktningen, och då ska man minnas att detta är en väldigt stor fråga för Lidingö. Vem fattar självsvåldigt ett sådant beslut, att i en så stor och betydande fråga lämna in detta märkliga svar, som tydligt avviker från den inriktning som Lidingöborna önskar?

Bo Widerström 2016-03-11 00:07

Hans Lefverts påstående att det är nödvändigt att bygga en tunnelbanestation (inkl. alla de terminaler mm som krävs) på lidingösidan ät uppseendeväckande.

HL längtar tydligen efter en massiv bostadsutbyggnad på Lidingö och framhåller fördelarna med Norra Djurgårdsstaden.

Nu är det så vist ordnat att de lidingöbor som hellre skulle vilja bo i den hårdexploaterade Norra Djurgårdsstaden kan flytta dit. Detta är mycket bättre än att Lidingö skall utvecklas till en ny hårdexploaterad stad för att passa ett fåtal lidingöbor.. Denna valmöjlighet är mycket bra.

Rutger Palmstierna 2016-03-10 23:43

Det är uppenbarligen intressant att veta vem som tagit initiativ och varit drivande när det gäller frågan om Lidingös kommunikationer och bostadsbyggande. Efter att ha sökt på Wikipedia samt Sverigeförhandlingens och Lidingö Stads hemsida, har jag gjort följande historik baserad på Lidingös hemsida.
Lidingö kontaktades under våren 2015 av Sverigeförhandlingen för en diskussion om två alternativ för utbyggd spårtrafik, förlängning av tunnelbana till centrum och Lidingöbanan via Lidingö centrum. (Alltså var båda alternativen med i Sverigeförhandlingens inbjudan till Lidingö.)
I juli lämnade Lidingö stad ett första underlag till Sverigeförhandlingen. I augusti kompletterades materialet med slutsatsen att totalt 4200 – 5600 bostäder på hela Lidingö kan detaljplaneläggas. I underlaget ingick nyttoberäkning för både spårväg och tunnelbana. (Tunnelbanans nytta beräknades vara ungefär dubbelt så stor som spårvägens.)
Måndagen den 8 februari lät Sverigeförhandlingens representanter HG Wessberg och Catharina Håkansson Boman meddela vilka kommuner som fått ett bud och därmed också en plats vid förhandlingsbordet. För Lidingös del betyder budet att ett antal statliga miljoner kan investeras i en tunnelbaneförbindelse till Lidingö centrum. Motkravet är ett ökat bostadsbyggande och att Lidingö blir medfinansiär tillsammans med staten, landstinget och Stockholm. Sverigeförhandlingens utgångsbud är att det på Lidingö ska byggas 5 900 bostäder fram till år 2035.
Min tolkning av att Sverigeförhandlingen i sitt bud till Lidingö inte har med Lidingöbanan är att dess nytta är långt mindre än tunnelbanans, och att staten alltså får mer nytta för pengarna med tunnelbana till Lidingö C. Och därför kvarstår enbart erbjudandet om tunnelbana till Lidingö C. Inte heller kom tydligen Spårväg City med i Sverigeförhandlingens bud till Stockholm, och man kan förmoda av samma skäl.

Ulrika Levihn 2016-03-10 21:56

Att Lidingö stad från början överhuvudtaget anmälde sig till Sverigeförhandlingen, och sättet det gick till på, är ett mycket gott exempel på varför det krävs omtag.

Med ett demokratiskt beslut där Lidingöbornas intressen hade vägt tyngst så hade vi aldrig anmält oss från början. Det är helt enkelt så att Lidingös politiker förvaltar Lidingöbornas förtroende - en expansiv byggpolitik för att gynna den egna politiska karriären är helt förkastligt.

Katarina Palmstierna, Ordförande Företagarna på Lidingö och talesperson för Lidingö Näringsliv 2016-03-10 21:36

Den starkt tilltagande bostadsbristen i Stockholmsområdet, möjligheten att delta i Sverigeförhandlingarna samt nya utvecklingsplaner för Ropsten, skapar helt nya förutsättningar för Lidingö, jämfört med de vallöften som gavs i valet 2014. Vilka val ni som politiker gör nu blir avgörande för Lidingö under en lång tid framöver.

Lidingö är en del av Stockholmsregionen, och vår omgivning står inte stilla. Oavsett om vi är privatpersoner, driver verksamhet eller är politiker, måste vi alla förhålla oss till denna utveckling och agera. Den stora bostadbrisen i Stockholmsområdet kan inte Lidingö ställa sig utanför, vi måste också ta vårt ansvar – och bostäder i Ropsten kommer att bli ett faktum där Lidingöbussarna har sin uppställningsplats i dag.
Sverigeförhandlingarna ger oss möjlighet att utveckla framtidens Lidingö på ett sätt som inte tidigare varit möjligt. Det är nu av största vikt att Lidingös politiker, i fortsatt nära dialog och samverkan med öns medborgare och näringsliv, utvecklar vårt Lidingö till en unik och levande småstad med Lidingökaraktär.

Hans Lefvert och Robert Hellesen 2016-03-10 21:05

Lidingös Moderater har en vision av vad de inte vill. Frågan är om man har en vision av vad man vill? När man sagt nej till Sverigeförhandlarna så står vi utan någon som helst extern finansiering av våra kommunikationer. Det blir den enkelspårsbro som man redan planerat och är tvungen att bygga - ingenting mer. Tveksamt om någon kommer att bidra med en enda krona för att dra spårvagnen till centrum som ju Lidingöpartiet vill. Infartsparkeringen i Ropsten är snart borta helt och frågan är hur det blir med bussterminalen när Stockholm har byggt ut med bostäder på sin sida. Vi rekommenderar läsning av kommentar som Rutger Palmstierna skrivit under vår debattartikel ”Välj Tunnelbana kompletterat med spårvagn till Lidingö centrum” som infördes häromdagen.
Styrelsens förslag leder till att Lidingö stagnerar samtidigt som resten av samhället förbereds för en utveckling. Norra Djurgårdsstaden byggs klart med nya bostäder och nya handelsplatser. Kommunikationerna förbättras, senaste tillskottet är Norra Länken, som för Lidingö blev en fullträff. Nu återstår att bygga ut kollektivtrafiken på Lidingö. En nödvändighet för att få samhället att fungera även i framtiden med bekväma resor, bättre miljö och hållbar utveckling. Då kommer Lidingömoderaternas förslag som ett eko från förr. Samma utbyggnadstakt föreslås som de senaste 40 åren, trots en utveckling mot en allt större bostadsbrist och förbättrade kommunikationer genom Norra Länken. Bostadsbristen är faktiskt så stor att allt högre röster planerar för att köra över kommunernas planmonopol och införa regional planering. I detta läge med en pågående Sverigeförhandling som ger möjligheter för Lidingö Stad att finansiera den nödvändiga infrastrukturen., då stöds en motion som kräver att Lidingömoderaterna drar sig ur förhandlingen, annars tror man att fastighetspriserna kommer att sjunka. Detta måste vara ett lågvattenmärke inom politiken på Lidingö. Det är ju precis tvärtom. Hela Sverigeförhandlingen går ut på att förbättra samhällsekonomin genom mer nytta som vägs mot kostnad. Nyttan genom att bygga fler bostäder och förbättra förutsättningar för resande och service kommer att ge högre fastighetspriser, bättre kollektivtrafik, bättre miljö och ett levande Lidingö Centrum. Vi rekommenderar styrelsen att läsa Lidingö Stads ansökan till Sverigeförhandlingen.
Var finns analysen och logiken i styrelsens inriktning? Lidingö Stad lämnar in en ansökan till Sverigeförhandlingen som omfattar 5600 bostäder, baserat på Lidingös Översiktsplan med framskrivning till 2035. Varför föreslår styrelsen då drygt 2000 bostäder för samma period?
Var finns förståelse och respekt för tagna beslut när det gäller planering inför framtiden? Inga av Lidingö Stads långsiktiga planeringsmål kommer att nås om man stoppar utvecklingen. Detta gäller t.ex. trafikstrategi, miljömål och övrig samhällsutveckling av Lidingö enligt Översiktsplanen.
Moderaterna har som största parti ett stort ansvar för utvecklingen på Lidingö. Lidingöborna vill att ledningen tar sitt ansvar genom insiktsfulla och framtidsinriktade beslut.

Allan Ekström 2016-03-10 16:08

Bra rutet, BO. All heder åt Daniel.

Lämnade för egen del Moderaterna långt före det senaste valet i samband med att de första oroande tecknen på maktfullkomlighet visade sig.

Allan Ekström
f.d. fullmäktigeordförande

Henrik Åkermark 2016-03-10 15:34

Ser fram mot ett mycket intressant årsmöte nu på söndag.
Moderaterna på Lidingö genomgår en omvandling från det gamla till ett mer öppet parti med en klarare vision. Styrelsen har tagit ett utomordentligt stort ansvar för att leda moderaterna i den riktningen, Och det är nödvändigt inte minst på grund av resultatet vid senaste kommunalval och dess tråkiga efterdyningar. En sådan förnyelse sker nästan aldrig smärtfritt, och inte heller så hos oss moderater här på ön. Det finns här som på andra ställen alltid de som försöker klamra sig fast vid sin maktstruktur. Kommentarerna på den här sidan reflekterar också de olika synpunkter man kan ha.. Därför är det utomordentligt viktigt, inte bara för oss moderater utan i förlängningen för alla på ön, att alla vi moderater ställer upp nu på årsmötet och lyssnar på de frågor som är på agendan och tar vara på möjligheten att mycket tydligt uttrycka våra synpunkter. Vi är många som vill ha ett progressivt och öppen moderatförening och definitivt inte något som styrs av den gamla kulturen.

Anders Odéen 2016-03-10 11:37

Sent ska syndarna vakna. Men i vissa frågor verkar man välja att somna om igen. Johan Hjort verkar veta bättre och jag har all anledning att instämma, men är nu lite tveksam om man blir kvar på ön så länge till...

Anders Wennberg 2016-03-10 10:38

Det är viktigt att alla Moderater som är hemma och kan gå, verkligen går! Nya styrelsen har gjort mycket för att partiet skall lyssna mer på medlemmarna och väljarna, och man vill även se till att det odemokratiska valet av KSO som skedde efter valet 2014 inte upprepas. Styrelsen vill åter göra Moderaterna på Lidingö mer demokratiskt och de behöver alla medlemmars stöd på årsmötet!

Gabor Sebastiani 2016-03-10 09:47

Naturligtvis är företag och jobb viktigare än enskilda politikers karriärer.
En ändring av vallagen är en väldigt introvert politik som centraliserar makt hos en handfull karriärpolitiker.

För Lidingöborna är parkeringsfrågor, förskoleplatser och kompetenta lärare viktigare.

Johan Mähler 2016-03-10 09:40

Självklart kommer jag komma och stötta styrelsen i deras kloka inriktning. Jag hoppas att alla Lidingömoderater sluter upp bakom styrelsen på söndag.

Bo Widerström 2016-03-10 00:21

Det är mycket viktigt att alla moderata medlemmar som värnar om Lidingös småskaliga och harmoniska karaktär stödjer den nya styrelsens kloka förslag. Med detta förslag kommer man att få ett ökat väljarstöd vid nästa val.

Det är skrämmande att man haft en kommunfullmäktigegrupp som ansåg att det är rätt att ignorera medlemmarnas och väljarnas klara besked att man inte ville ha Anna R Kihlman som ny KSO. Ingen KSO på Lidingö har någonsin haft så lågt förtroende som Anna R Kihlman. Trots detta tackade Anna R K efter att ha blivit ny KSO för det stora förtroende hon fått!

Om Anna R K skall sitta kvar till nästa val måste hon öppet beklaga att hon utsågs till KSO i strid med medlemmarnas och väljarnas klara besked. Anna R K måste också öppet deklarera att hon nu ändrat sig och stödjer den nya styrelsens förslag till byggplaner.

Johan Hjort 2016-03-09 22:14

Är det någon moderat på Lidingö som är företagarvänlig?

Intressant att ni som ska vara samhällsbyggare är karriärbyggare och tänker mer på röster än de uppdrag ni har. Ni ska vara FÖR framtiden inte EMOT.

Vad händer när Stockholm gör Ropsten till det vackra bostadsområde det ska vara och vi inte har kvar den knutpunkten längre? Är det inte bättre att vi får medfinansiering på en ny bro med tunnelbana än att vi måste betala en annan ny bro själva?

Kliv fram och ta ert samhällsansvar och tänk så långsiktigt som dessa beslut innebär, inte populistiskt och med endast nästa val i åtanke.

Johan Hjort / frustrerad och förvånad företagare, pappa och förhoppningsvis Lidingöbo för lång framtid

Ulrika Levihn fd Sandell 2016-03-09 20:07

Låter som en sund inriktning och sunda förslag, stort lycka till önskar jag styrelsen.

Kommentera

Fler artiklar från Politik

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google