onsdag 14 juni 2017 11:48
LAGADE MAT. I går besökte konsumentminister Per Bolund (MP) Lidingö för att diskutera regeringens strategi för hållbar konsumtion med lidingöborna. Men först gjorde han ett besök hos företaget Småkockarna i Torsvik och fick då möjlighet att laga vegetarisk blomkåls- och champignonpizza tillsammans med barn och deras föräldrar.
Ministern, som själv på 90-talet jobbade två år som kock på restaurang Pepparn på Torsgatan i Stockholm, träffade Småkockarnas grundare Madeleine Morne och pratade förutsättningar för företagande på Lidingö.
Under en afterwork på Brasserie Jernet i Lidingö centrum kom miljöpartister, representanter från Lidingös företagarföreningar och allmänhet för att prata med Per Bolund om regeringens strategi för hållbar konsumtion.
Begreppet ”nudging” introducerades för publiken. Det handlar om att försiktigt leda människor i rätt riktning snarare än att använda piska och morot. Per Bolund talade om att förenkla informationen till konsumenterna och att han ser positivt på en framtid där det exempelvis finns vägledning i form av koldioxidmärkning. Begreppet "miljövänligt" kan då bli det nya standardalternativet i affärer.
Länk till regeringens sida om hållbar konsumtion.
Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta
Annonser från Google