Väder Lidingö

Lidingö fredag 5 juni 2020 v. 23

Senaste kommentaren - Se fler

Jan Jansson 13 jan 17:11 om Grönast på ön

Ida Drougge (M) frågar Peter Eriksson (MP) om hans kritik av Lidingö

torsdag 29 mars 2018 20:23

OLIKA REGLER? Riksdagsledamoten Ida Drougge (M) som bor på Lidingö, har idag genom en interpellation till det miljöpartistiska statsrådet Peter Eriksson ifrågasatt om det ska finnas olika regelverk för hur man behandlas i bostadskön. Bakgrunden är Peter Erikssons kritik av Lidingö stads beslut att nyanlända, som fått bostad under etableringstiden, efter två år själva måste ordna sin bostad, som alla andra medborgare. Senast den 19 april måste statsrådet besvara frågan.

Ida Drougge (M) vill veta om ministern Peter Eriksson (MP) vill ha olika regler i landet för dem som står i bostadskön.Ida Drougge (M) vill veta om ministern Peter Eriksson (MP) vill ha olika regler i landet för dem som står i bostadskön.

Ida Drougge skriver att Lidingö följt sina åtaganden enligt anvisningslagen och därmed tagit sitt ansvar. Staden har också tagit emot fler nyanlända än vad regelverket föreskrivit. I bostäderna som frigörs vartefter kommer andra nyanlända att flytta in. "Trots detta så väljer statsrådet att kritisera kommunen för att inte ta sitt ansvar". Eftersom det är bostadsbrist på Lidingö är det rimligt att alla som befinner sig i bostadskön behandlas på samma sätt, anser Drougge och preciserar sin fråga:

Menar statsrådet med sin kritik av Lidingö stad, att människor som vistas i Sverige på samma villkor, efter exempelvis avslutad etableringstid ska ha olika regelverk för hur de behandlas i bostadskön?

Dela Ida Drougge (M) frågar Peter Eriksson (MP) om hans kritik av Lidingö

Kommentarer

Lars H Ericsson, Lidingöpartiet 2018-03-31 11:46

Mycket bra interpellation Ida!

Ska bli intressant att höra hur den miljöpartistiske bostadsministern svarar. Peter Erikssons inhopp i ett enskilt myndighetsärende, dessutom under en pågående rättsprocess, är så flagrant att hans agerande även borde granskas av KU. Vore bra om Moderaterna kunde ta initiativ till det.

Britt-Marie Melander 2018-03-30 18:12

Håller fullständigt med Ida Drougge. Varför kastas våra egna ungdomar med små barn ut på gatan när Larsberg renoverar sina lägenheter och ger till andra. Dom har i alla fall bott hela sitt liv med föräldrarna på Lidingö och nu står dom på bar backe inhysta hos vänner och bekanta med sina små. Gräsligt. Undrar varför inget skrivs om det, bara dom nyanlända som ändå fått boende i 2 år.

Ulf Weidling 2018-03-30 16:33

Regeringen har ansvaret för migrationspolitiken och dess konsekvenser - för detta är Mp tillsammans med S ansvarigt vilket Peter Eriksson försöker dölja.
I stället försöker han kasta över ansvaret för konsekvenserna av hans egen politik till kommunerna - ett "Svarte Petter" spel för att försöka dölja det egna ansvaret.
Juristernas tolkning av regeringens förslag till omprövning har nu avslöjats - innebörden blir att alla som fått vänta i kön för asylprövning ges ett nytt skäl för att stanna oavsett asylskäl - vilket innebär att hela asylprövningen blir en teater utan mening - vad menas egentligen?

Birgitta Sköld 2018-03-30 14:03

Hej Ida,
Bra att du som rksdagskvinna för M tar möjligheten att i riksdagen ställa en interpellation till bostadsminister Peter Eriksson om hans kritik av Lidingö i SvT, när han hälsade på en nyanländ familj.
Så här skrev Lars H Eriksson, LP och jag bla i vår artikel om Ministerstyre
”Peter Eriksson menar i TV-inslaget bland annat att han anser att Lidingö stad tolkar lagen fel och han menar också att Lidingö ”är en av de kommunerna som antagligen har bästa möjligheterna av alla, i hela Sverige” att erbjuda permanent boende till flyktingfamiljer. Sådana försök från en minister att påverka en domstol eller en kommun är grundlagsvidriga i Sverige.
Birgitta Sköld, gruppledare LP

Mikael Stenemyr 2018-03-30 08:26

Nu har det här diskuterats en tid i snart samtliga medier men ingenstans nämns de (inte nyanlända) som fick lämna sina dåvarande bostäder för att de nyanlända skulle få någonstans att bo...!
Varför skulle andra regler gälla för nyanlända?

Birgitta Olsen 2018-03-30 06:53

Jag håller med Stadens agerande att säga upp kontrakten. Var fanns Miljöpartiet när tidigare lägenhetsinnehavare blev uppsagda och tvungna att flytta pga Riksdagen tvingade Staden att ta emot nyanlända. Det är hemskt hur man än gör när folk förlorar sina bostäder, speciellt mot de barn som studerar på ön. Men felet begicks, vilket jag påpekade här på lidingosidan redan då, för två år sedan när kommuner med bostadsbrist och dyra BRF tvingades att ta emot ett stort antal nyanlända under en begränsad tvåårig tid.

Kommentera

Fler artiklar från Politik

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Radio Lidingö, Alla tiders Visit Lidingö, stor

Annonser från Google