Väder Lidingö

Lidingö söndag 23 juni 2024 v. 25

Senaste kommentaren - Se fler

Det kom ett kort brev från Sverigeförhandlingen

onsdag 20 juli 2016 14:16

TACK OCH HEJ. Uppdaterad. I ett brev, daterat den 4 juli 2016, skriver regeringens två utsedda förhandlare följande:
Vi har emottagit er skrivelse om tunnelbana/bostadsbebyggelse. Baserat på de lämnade uppgifterna avser Sverigeförhandlingen ej återuppta förhandlingen

Med vänlig hälsning
HG Wessberg, Catharina Håkansson Boman
Förhandlare

Brevet är ett svar på Lidingö stads skrivelse den 21 juni, se Lidingösidan 21 juni, att tacka nej till budet att bygga 8000 bostäder inom en kilometer från en tänkt tunnelbanestation vid Torsvik.

I stadens svar betonade man istället att Spårväg City skulle medföra positiva kollektivtrafikvinster för både Lidingö och Stockholm liksom positiva bostadstillskott längs med den tänkta dragningen av Spårväg City.

Sverigeförhandlingens tvåradiga svar öppnar dock inte för en sådan diskussion.

Patrik Buddgård, Centerpartiets gruppledare på Lidingö, skriver i en kommentar:
"Det var väntat att Sverigeförhandlingen efter sitt orimliga bud väljer att avsluta förhandlingarna om tunnelbana till Lidingö. Nu måste Lidingö sätta fokus på att göra verklighet av Spårväg City och att Ropsten blir en attraktiv bytespunkt för kollektivtrafik i framtiden."

Klockan 20.25. Amelie Tarschys Ingre (L), oppositionsråd, och Nancy Mattsson, ordförande för Liberalerna Lidingö skriver i en kommentar:
Liberalerna beklagar att dialogen med Sverigeförhandlingen nu är avslutad. Vi hade gärna fortsatt dialogen för att hitta en lösning som skulle vara positiv för bägge parter och för att säkra goda kommunikationer för lidingöborna i framtiden.

Dela Det kom ett kort brev från Sverigeförhandlingen

Kommentera

Fler artiklar från Politik

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google