Väder Lidingö

Lidingö måndag 1 juni 2020 v. 23

Senaste kommentaren - Se fler

Jan Jansson 13 jan 17:11 om Grönast på ön

Våravslutning för SeniorNet Lidingö

måndag 23 april 2018 22:36

250 MEDLEMMAR. Varje måndag mellan februari och april har Lidingös seniorer kunnat komma till bibliotekets hörsal för att lyssna till intressanta föredrag om allt som är förknippat med datorer och nätet. SeniorNet Lidingö startade sin verksamhet 1998 och har under åren inspirerat många av öns seniora invånare att ta vara på nätets möjligheter, men också att vara vaksamma på nätets baksidor. Idag har föreningen drygt 250 medlemmar.

Tomas Lagerhed, handledare och vice ordförande gav svar på frågorna. Ordförande Monica Movell t.h.Tomas Lagerhed, handledare och vice ordförande gav svar på frågorna. Ordförande Monica Movell t.h.

Måndagens våravslutning var inget undantag. I en helt fylld hörsal fick 60 åhörare bland annat svar på frågor som ID-kapning (se Konsumentverkets sida) och batteritid för mobiltelefoner plus uppmaningar att både skaffa sig mobilt bank-id och swish "så du inte hamnar utanför it-samhället". Kunniga svar på relevanta frågor. Tråkigt för dem som är under 55 år att de är för unga för att vara med.

Efter en kaffestund skulle sedan dagens föredragshållare komma, men på grund av olycksfall ändrades programmet snabbt och flexibelt.

Kaffestund, viktigt avbrott med diskussionsmöjligheter.Kaffestund, viktigt avbrott med diskussionsmöjligheter. Kerstin Norberg fick improvisera när dagens föredragshållare inte kunde komma och hon berättade då om en speciell tur på Roslagsbanan som hon arbetade på några somrar under studietiden. Monica Movell t.h.Kerstin Norberg fick improvisera när dagens föredragshållare inte kunde komma och hon berättade då om en speciell tur på Roslagsbanan som hon arbetade på några somrar under studietiden. Monica Movell t.h.

Normalt är SeniorNets måndagar indelad i tre delar. Först en föreläsning mellan 10.30 och 12.00, en föreläsning som alla, även icke medlemmar, kan komma till. Mellan 13.30 och 15.00 ger föreningens kunniga handledare medlemmarna tips för dem som har PC, surfplatta och smartphone och säkert löses ett antal problem under denna tid. (De som har Mac hittar MacSeniorerna på denna länk). Mellan 15.00 och 17.00 är det tematräff där en mindre grupp arbetar kring ett bestämt tema. Allt sker på biblioteket, en trappa upp.

Höstterminen startar den 17 september och pågår till november. Programmet läggs ut om några dagar, men vårprogrammet visar bredden på föreningens verksamhet.

Dela Våravslutning för SeniorNet Lidingö

Kommentarer

Monica Movell 2018-04-24 10:34

Så trevligt att läsa om oss - tycker vi i styrelsen för Seniornet Lidingö. Övriga handledare och säkert alla medlemmar instämmer säkert!
Men höstens program läggs inte ut om några dagar - det dröjer ett tag!

Kommentera

Fler artiklar från Lidingö

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Radio Lidingö, Alla tiders Visit Lidingö, stor

Annonser från Google