Väder Lidingö

Lidingö lördag 7 september 2024 v. 36

Senaste kommentaren - Se fler

Trygghetsvandring i Larsberg

fredag 23 november 2018 18:54

I tisdagskväll ordnades en trygghetsvandring i Larsberg. Personal från Lidingö stad, kommunpolisen, förvaltare från John Mattson Fastighets AB och boende i Larsberg gjorde en gemensam vandring i området. De som bor i området har störst kännedom om det och därför är deras erfarenheter viktiga att ta tillvara.

Trygghetsvandring innebär att en grupp människor går igenom ett område för att notera om något måste förändras vad gäller trygghet. Hur fungerar belysningen, är lampor trasiga, är vissa vägar kanske helt utan belysning, finns det klotter på väggar, finns det buskar som och träd som behöver klippas, farliga passager över trafikerade vägar?

– Det är väldigt positivt när personer i olika åldrar och med olika bakgrund deltar i våra trygghetsvandringar och bidrar med sina olika perspektiv, säger Anna Sundin Adolfsson, preventionssamordnare Lidingö stad på stadens hemsida.

Nästa vandring sker under 2019 och platsen beslutas efter en trygghetsdialog som stadens preventionssamordnare kommer att bjuda in till.

Dela Trygghetsvandring i Larsberg

Kommentarer

Olov Rahle'n 2018-11-25 22:07

För mig framstår det som synnerligen naivt att tro att "tryghetsvandringar" skulle ha någon som helst positiv inverkan på den stora och ständigt ökande kriminaliteten. Det är naturligtvis bra att gatubelysningen fungerar som den skall men det borde väl vara ett kommunalt ansvar.
Som jag ser det måste vi återinföra ett fungerande rättssystem som lagför brottslingar, nolltolerans mot brott skall gälla, och håller dessa inlåsta så att hederliga medborgare kan vidtas utomhus utan att hotas av ligister som i likhet med idag kan bedriva din verksamhet utan risk för påföljder. Det förefaller som att Sverige har förfallit till status av "bananrepublik".

Anders Bergstedt 2018-11-23 20:21

Det var synd att ni inte var på föreläsning/debatt i Ansgarskyrkan om narkotikasituationen bland vanliga ungdomar på Lidingö. Det var bara 10 åhörare varav 5 föräldrar och inga unga ! Naturligtvis är det enklare att tala om buskar, träd och belysning istället för ungdomsproblemen bakom alla välputsade fasader med massor av EU-mopeder och mopedbilar som kan kosta 150.000 kronor !

Tre föreläsare Lisbeth Koel, Gunnar Bergström och Peter Söderlund, alla tre från föreningen X-Cons pratade om droger på olika sätt.

Lisbeth Koel är från Lidingö och har under många år drivit behandlingshem på ön. Hon pratade om hur drogerna kommer till Lidingö och hur situationen ser ut.

Hon har själv drivit behandlingshem här och är gammal missbrukare. Hon känner många och vet hur det fungerar.

Man måste börja med barn.Hon är bekymrad över att unga har sådan enkel tillgång till droger och att tonåringar från Lidingö använder mer droger än snittungdomar. En mer aktiv roll och insatser när barn är riktigt unga behövs från både polis och föräldrar, menar hon.

Anne Zethrin 2018-11-23 20:06

Toppen bra med en trygghets vandring... men såg ni då ungdomsgängen som hänger utanför ICA Kvantum- efter stängning? Polisen har blivit dit skickad flera gånger pga bråk osv... Eller de grupper av män som sitter i den nyanlagda parken på kvällar/nätter?(speciellt sommartid) Vad kan eventuell belysning osv göra åt detta problem som skapar enorm utrygghet för mig som ensam tjej och måste passera dessa? Vad gör trygghets vandringen för det här samt våra ungdomar som även måste passera genom dessa hotfulla situtationer? Sen har vi basket planen nedanför Högsätra där det ”hänger” grupper av unga män... kvällar och nätter.... där känns det inte heller helt tryggt att passera. Med vänlig hälsning, Anne Zethrin

Kommentera

Fler artiklar från Lidingö

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google