Väder Lidingö

Lidingö måndag 1 juni 2020 v. 23

Senaste kommentaren - Se fler

Jan Jansson 13 jan 17:11 om Grönast på ön

Svevia får förlängt med fyra år på Lidingö

måndag 23 april 2018 17:16

VA-ANLÄGGNINGAR. Lidingö nuvarande entreprenör Svevia har fått fortsatt förtroende att sköta om drift och underhåll av VA-anläggningar på ön. Det nya kontraktet startar den 2 maj och sträcker sig över 4 år med option på ytterligare 4 år. Uppdraget är värt cirka 12 miljoner kronor per år.

I entreprenaden ingår tillsyn, skötsel och underhåll av Lidingö stads VA-verksamhet, ledningsnät, tryckstegringsstationer, avloppspumpstationer samt vattentorn.

– Vi sköter ju även om Lidingös vintervägunderhåll som ligger närmare Svevias kärnaffär. Drift och underhåll av VA-nät är en lite annorlunda nisch för oss. Men eftersom vi haft det här uppdraget under de senaste åren har vi knutit till oss den kompetens de resurser som behövs. Vi gillar att jobba i Lidingö och ser framemot ett fortsatt samarbete med kommunen, säger Nils Balstedt, Svevia, i ett pressmeddelande.

VA-system är något alla i Sverige tar för givet utan att egentligen tänka på alla ledningar som ligger nergrävda under jord för att leda dricks- och avloppsvatten och får vardagen att fungera.

Inom Lidingö stad handlar det om cirka 600 kilometer vattenledningar av olika slag (vatten, spillvatten, dagvatten). Andra delar i VA systemet som också ska fungera är vattenmätare, ventiler, tryckstegrings- och pumpstationer, brunnar, dagvattendammar, bergtunnlar och vattentorn.

Anm.
Svevia bildades den 1 januari 2009 som ett fristående statligt bolag. Innan dess verkade man i många år under namnet Vägverket Produktion, en produktionsavdelning i myndigheten Vägverket (nuvarande Trafikverket).

Dela Svevia får förlängt med fyra år på Lidingö

Kommentera

Fler artiklar från Lidingö

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Radio Lidingö, Alla tiders Visit Lidingö, stor

Annonser från Google