Väder Lidingö

Lidingö fredag 7 augusti 2020 v. 32

Senaste kommentaren - Se fler

Anna Pellnäs 20 jul 14:53 om "Slottet" på Storholmen kan komma att rivas

Sjövett och navigering

lördag 2 juni 2018 14:49

TENTAMENSDAGS. Katrinelunds Båtklubb på Björkudden, Lidingös minsta båtklubb, har gjort en satsning på medlemmarnas barn/ungdomar i år. I klubbens regi har en förarbevisutbildning hållits och nu har det varit tentamensdags. 9 ungdomar har gått utbildningen i klubbhuset och 8 deltog vid tentamenstillfället. Lärare har Niklas Holberg varit och Daniel Lindefors Winblad var ansvarig provkontrollant från NBF, nämnden för båtlivsutbildning.

Irma Åkerblom och Jenny Öberg som förväntansfullt iakttar Daniel Lindefors Winblads rättning av provet framför ett sjökort. Foto: Torsten EngevikIrma Åkerblom och Jenny Öberg som förväntansfullt iakttar Daniel Lindefors Winblads rättning av provet framför ett sjökort. Foto: Torsten Engevik Läraren Niklas Holberg och en glad förarbevisinnehavare Vilhelm Åkerblom. Foto: Torsten EngevikLäraren Niklas Holberg och en glad förarbevisinnehavare Vilhelm Åkerblom. Foto: Torsten Engevik

Förarbevis är en bra första utbildning i sjövett och kunskap kring navigering och hur du framför motor- eller segelbåt. Alltid bra att veta på vilken sida av ett sjömärke som grundet ligger på eller väjningsregler med mera. Trots elektroniska sjökort, datorer, paddor och andra tekniska prylar behövs passare, linjal, sjökort och transportör som reserv om strömmen falerar.

Text: Torsten Engevik

Dela Sjövett och navigering

Kommentarer

Patrik Björklund 2018-06-02 20:59

Fantastiskt bra att ungdomar lär sig sjövatten! Är de intresserade av att lära sig segla är det bara att anmäla sig till Lidingö Jolle Seglare!

Kommentera

Fler artiklar från Lidingö

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Radio Lidingö, Alla tiders Visit Lidingö, stor

Annonser från Google