Väder Lidingö

Lidingö måndag 1 juni 2020 v. 23

Senaste kommentaren - Se fler

Jan Jansson 13 jan 17:11 om Grönast på ön

Sex veckors facit: 10 inbrott plus 6 inbrottsförsök

torsdag 19 april 2018 08:54

NU STJÄLS ÄVEN PASS. Under perioden 9 mars till 18 april fick polisen tio anmälningar om bostadsinbrott på Lidingö. I hela länet var siffran 474 polisanmälningar, jämfört med 502 motsvarande period 2017. Åtta av inbrotten gjordes i villor och radhus, två i lägenheter.

Villainbrotten på Lidingö:
- Två villainbrott på Aspstigen. Sannolikt under natten mot lördag 180310. ”Via uppbrutna/krossade fönster”.
- Norrviksvägen, villainbrott. Under förmiddagen måndag, 180312. ”Uppbruten entrédörr”.
- Klarbärsvägen, villainbrott. Mellan fredag 180323 och söndag 180325. ”Uppbruten altandörr”.
- Krokusvägen, villainbrott. Under dagen tisdag 180327. ”Uppbruten altandörr”.
- Klippvägen, villainbrott. Natten mot fredag 180330. ”Krossat fönster, öppnat från insidan”.
- Häggtunet, villainbrott. Under dagen 180411. ”Via uppbrutet altanfönster”.
- Nilstorpsvägen, villainbrott. Under eftermiddagen 180417 ”Via uppbrutet fönster”.

Lägenhetsinbrotten på Lidingö:
- Torsviksvägen, lägenhetsinbrott. Under eftermiddagen, torsdag 180315. ”Uppbruten lägenhetsdörr”.
- Tivedsvägen, lägenhetsinbrott. Under kvällen, onsdag 180404. ”Uppbruten balkongdörr”. De misstänkta gripna. Lidingösidan skrev om detta inbrott den 11 april och om polisjakten på E4:an, se denna länk.
http://lidingosidan.se/lidingo/gjorde-inbrott-pa-lidingo-greps-efter-biljakt/

Dessutom gjordes även sex anmälningar om ”försök till bostadsinbrott”. Fyra försök i villor på Oxelvägen, Ostronvägen, Södra Kungsvägen respektive Barrstigen samt två försök till inbrott i lägenhet på Baggeby gårds väg och Äppelstigen.

Vid ett par inbrottsförsök har gärningsmännen troligen skrämts bort när bostädernas inbrottslarm utlösts, vid ytterligare ett tillfälle hade gärningsmännen uppenbarligen brutit på altandörren, men eftersom den haft ett lås som inte går att bryta upp med en vanlig skruvmejsel har de misslyckats.

Majoriteten av alla fullbordade inbrott fortsätter vara via olarmade altan- eller balkongdörrar samt fönster som gärningsmännen tar sig in genom med hjälp av en vanlig skruvmejsel. Det som stjäls fortsätter i huvudsak vara smycken, men även svenska pass har stulits vid flera av de aktuella inbrotten.

Även om tendensen är att bostadsinbrotten minskat något i hela Stockholms län jämfört med 2017 vet man att det kan ändras igen när de nätverk, som är i Sverige tillfälligtvis för att begå bostadsinbrott, brukar börjar i länets ytterförorter och sedan arbeta sig in mot city i Stockholms stad, och då även ”upptäcker” Lidingö, skriver kommunpolisen Fredrik Wallén. Själva tiden för inbrotten har även förskjutits, från att ha varit utpräglade ”dagtidsföreteelser” till mer kvälls- och nattinbrott, i alla fall på Lidingö.

Under perioden har två bilddelsstölder gjorts på Lidingö, i hela länet 454 stycken. Stöldskyddsmärk ratt, instrumentpanel, takbox, lyktor etc. med dekaler, och ha ett högt ljudande larm är det råd Fredrik Wallén ger. På Lidingö har det även skett fyra bilinbrott från nattparkerade firmabilar utomhus som varit fyllda med verktyg, som stulits. Det har också skett fyra stölder av taxboxar (i ett par fall fyllda med skidutrustning och annan packning). Den sortens bilinbrott/stölder från bil sker i princip alltid sena kvällar eller nätter.

Från den 1 januari har nio anmälningar om enskilt stulna båtmotorer gjorts, där stölden uppges ha skett på Lidingö, samt ett inbrott i båt respektive en båtstöld. I hela Stockholms län har det hittills i år gjorts 222 polisanmälningar om stulna båtmotorer. Tjuvarna vill stjäla omärkta och kompletta motorer.

Dela Sex veckors facit: 10 inbrott plus 6 inbrottsförsök

Kommentera

Fler artiklar från Lidingö

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Radio Lidingö, Alla tiders Visit Lidingö, stor

Annonser från Google