Väder Lidingö

Lidingö måndag 19 november 2018 v. 47

Senaste kommentaren - Se fler

Evelyn Lewandrowski 18 nov 15:02 om Spännande kulturspurt

Provtagning på tisdag

söndag 7 januari 2018 14:15

VATTENLÄCKAN. Alla hushåll, även de i Högsätra som påverkades av den tillfälliga vattenavstängningen igår kväll, har nu vatten. I Högsätra kom vattnet tillbaka runt klockan 01.00 natten mot söndag, skriver Lidingö stad på sin hemsida.

Lagning av vattenledningen görs i morgon måndag och staden hoppas att det är klart under måndagen. Därefter ska spolas ledningen och rengöras och sedan kopplas den på systemet igen.

När detta är klart börjar provtagningen av vattnet, troligtvis under tisdagen. För att säkerställa vattnets kvalitet i alla delar av systemet kommer flera prover att tas.

När proverna är utan anmärkning hävs rekommendationerna att koka vattnet. Till dess gäller fortfarande att koka allt vatten som ska drickas och användas till matlagning och tandborstning.

Dela Provtagning på tisdag

Kommentarer

Suzanne gottfarb 2018-01-09 13:00

Vi är många som har blivit dåliga i magen. Du kan kolla kommentarer om detta på Lidingö Anslagstabla på FB. Själv var jag dålig i lördags kväll och natt, då jag inte visste om att man skulle koka vattnet. Så det är definitivt bakterier i vattnet. Sen kan man vara olika känslig.

Annika Tidehorn 2018-01-08 09:19

Jag ska beställa en vattenrenare som tar bort virus och bakterier men även läkemedelsrester mm. Hör av dig om du också är intresserad.

Emilia Nyblom 2018-01-08 04:09

Någon som är drabbad? Symptom? Magont, illamående? Huvudvärk?

Per Larsén 2018-01-07 16:50

Det vore intressant att veta varför man tror att vattnet kan vara förorenat. Var det ett avloppsrör som gick sönder samtidigt och på samma plats?

Kommentera

Fler artiklar från Lidingö

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser

Annonser från Google