Väder Lidingö

Lidingö söndag 17 januari 2021 v. 02

Senaste kommentaren - Se fler

Elizabeth Salmonson 24 nov 21:33 om Välkommen till Katarina Grettes magiska värld

Nu utreds gång- och cykelvägen grundligt

onsdag 18 april 2018 10:59

EKHOLMSNÄSVÄGEN. I mitten på januari hölls ett dialogmöte om den sista etappen av gång- och cykelvägen genom Långängen-Elfviks naturreservat. Skulle vägen gå längs med Ekholmsnäsvägen, utmed Ekholmsnässjöns södra del eller på Långängsvägen?

Ekholmsnäsvägen i riktning mot Killinge. ArkivbildEkholmsnäsvägen i riktning mot Killinge. Arkivbild

Efter möten med grannar och andra intressenter visar det sig att det råder olika åsikter om sträckningen. Därför kommer vi att utreda frågan mer grundligt. Ett beslut kommer därför att tas tidigast i höst och eventuella arbeten kan påbörjas först nästa år. Det skriver staden på sin hemsida.

Lidingösidan skrev om bakgrunden till mötet den 29 december 2017, se denna länk.

Många lidingöbor har uppfattningar om hur sträckning mellan Långängsvägen-Båtsmansvägen och Ekholmsnäs ska dras, och staden har nu fått ta del av dessa.

Dela Nu utreds gång- och cykelvägen grundligt

Kommentarer

Johanna Milton 2018-04-23 07:21

Det är många som cyklar, springer och går på bilvägen mellan Killinge och Ekholmsnäsbacken. Vore fantastiskt med en gångväg på denna fina sträcka.

Erik Andersson 2018-04-19 10:02

Man slutar aldrig att häpna över stadens prioriteringar beträffande trafikmiljön, särskilt beträffande behovet av cykelbanor. Hur kan man överhuvudtaget lägga energi och resurser på att utreda en cykelbana i ett natur- och rekreationsområde när det finns hur många andra angelägna behov som helst? Tag t ex den idiotiska cykelbanan i centrum mellan Torsvik och Lejonvägen, som korsar busshållplatser och gångbanor på ett fullständigt livsfarligt sätt. Eller de livsfarliga korsningarna mellan bilvägarna och cykelbanorna mellan Näset och bron. Exemplen kan mångfaldigas. Gör om och gör rätt.

Anders Bergstedt 2018-04-18 17:36

Nu måste man i första hand satsa på att bredda befintliga gång- och cykelvägar där det är trängsel och där det går att göra till rimliga kostnader. Det gäller i första hand "Kyrkstråket" där man totalt bortser från det verkliga behovet och istället satsar på planteringar ! Det gäller också Norra Kungsvägen mellan Askrikevägen och Ägirvägen.

Det finns ingen logik i det man nu håller på med och ingen lyssnar på oss vanliga - men kloka människor! Det parti som tar tag i detta och infartsparkering på planen norr om brogrenen kommer jag att rösta på i höst!

Kommentera

Fler artiklar från Lidingö

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Visit Lidingö, stor

Annonser från Google