Väder Lidingö

Lidingö söndag 17 januari 2021 v. 02

Senaste kommentaren - Se fler

Elizabeth Salmonson 24 nov 21:33 om Välkommen till Katarina Grettes magiska värld

Myndigheter övar mot terror

tisdag 24 april 2018 00:11

SKALLRANDE FÖNSTER. Just nu flyger fyra helikoptrar över bl.a. Bodal, Bergsätra och Skärsätra. Anledningen är att Polisen, Säkerhetspolisen och Försvarsmakten genomför en gemensam övning mot terrorism. Övningen är årligen återkommande och syftar främst till att öva samordning mellan myndigheterna, skriver Försvarsmakten på sin webbsida. Övningen kommer pågå under vecka 17, som alltså började igår, måndag. På Facebooksidan "Lidingös Anslagstavla" har många reagerat över att rutorna skallrar när helikoptrarna flyger över husen.

Dela Myndigheter övar mot terror

Kommentarer

Lars H Ericsson 2018-05-02 23:48

Hellre övande vänligt sinnade helikoptrar som får rutorna att skallra än terrorister eller den lede fi!

Våra poliser och vår försvarsmakt är värda en stor eloge i sitt idoga arbete för vår gemensamma trygghet!

Yau-Ling Karlsson 2018-04-25 12:26

"Just nu flyger fyra helikoptrar över bl.a. Bodal, Bergsätra och Skärsätra. Anledningen är att Polisen, Säkerhetspolisen och Försvarsmakten genomför en gemensam övning mot terrorism. ... skriver Försvarsmakten...". Natten till tisdag 24 april, Några sekunder efter 00:00, hörde jag ”flygplan” som flyger snabbt ovanför området (Islinge) där jag bor. Med tanke på att ryska krigsfartyg hade gått in i Östersjön (nära svenskt vatten) enligt bekräftelsen från Nato och Försvarsmakten tidigare, undrade jag om Ryssland hade tagit ett steg längre, att det var ryska stridsflygplan som flög över svensk mark! För mig lät det likadant som ett av försvarets militärflygplan som genomför militärflyguppvisning på låg höjd över Gärdet. Det ”svischade” förbi snabbt på ett par sekunder och sedan var det över.

Nu är det bra att det är helikoptrar från Polisen, Säkerhetspolisen och Försvarsmakten som genomför en gemensam övning mot terrorism vilket är ett större hot mot Sverige. Man känner sig trygg.

Ingela Danielsson 2018-04-24 00:35

Lidingösidan - alltid uppdaterad med senaste nytt! SvD, Aftonbladet, mfl ligger i lä. Häftigt se fyra helikoptrar flyga förbi över vattnet, tre helt mörklagda utan varselljus, den fjärde med ”lanternor” .

Kommentera

Fler artiklar från Lidingö

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Visit Lidingö, stor

Annonser från Google