Väder Lidingö

Lidingö torsdag 7 december 2023 v. 49

Senaste kommentaren - Se fler

Ingen trängsel första dan

torsdag 19 maj 2016 00:01

GOTT OM PLATS. Igår onsdag var första dagen man kunde se bilar parkerade på den infartsparkering som förberetts i ett halvår vid Bodals station. Tre bilister hade uppmärksammat att stoppklossarna var borttagna och ställt sina "invigningsbilar" på den superfina parkeringen. Dessutom finns sedan tidigare ett antal cykelstolpar för dem som vill låsa fast sina tvåhjulingar när de åker till Ropsten eller Gåshaga.

Se även Lidingösidan 11 november 2015.

Parkeringen ligger nära till Lidingöbanan.Parkeringen ligger nära till Lidingöbanan. Ingen risk att några uppslagna dörrar gör märken på andra bilar som är parkerade tätt intill.Ingen risk att några uppslagna dörrar gör märken på andra bilar som är parkerade tätt intill.

Dela Ingen trängsel första dan

Kommentarer

Göran Tegnér 2016-05-28 15:23

Varifrån pendlarparkerarna kommer? Åk dit och titta med egna ögon! Redan efter sex dagar i drift hade parkeringen 37 belagda platser. Och några dar senare var den enligt uppgift helt full.

Antalet P-platser i Ropsten har minskat och blivit mycket dyrare. Alla som infartsparkerar där har kanske inte tjänstebilar eller företag som sponsrar deras p-avgifter och trängselavgifter där. Bodalsparkeringen är gratis.

Läget kan alltid diskuteras och är inte idealiskt. Det vore mer attraktivt att förlägga den till Lidingö Centrum, och det finns ju planer på att bygga underjordiska parkeringsdäck där när Centrum ska byggas ut. Men detta kommer att ta många år innan det kommer till stånd. Så Bodal blir därför en ”näst-bästa”-lösning. Det kan till och med behövas ett 60-tal p-platser där på lite sikt. Det finns inte så många p-platser längre ut på södra ön, vilket förklarar att bilisterna väljer ett läge som är näst bäst, framför ett som är bäst, men som inte finns.

Mats Steenberg 2016-05-26 16:36

Har kommenterat denna parkering redan när den skulle börja byggas och har fortfarande inte fått en enda vettig förklaring varför den ens kom till och till vilken nytta ?
Håller verkligen med ( De som bor på södra ön hoppar väl på tåget i närheten där de bor och från norra ön lär ju ingen tvärsa över för att försöka få plats i ett fullt tåg.) som Per skriver .
Är inte detta ett dåligt försök av lidingös politiker att försöka kompensera att man sovit under förhandlingarna i Ropsten??

Lisbeth Olsson 2016-05-22 12:06

Förvåningen är stor kring hur man resonerade när man kom fram till att asfaltera detta gamla gärde. Det ser fruktansvärt tråkigt ut nu.

Birgitta Olsen 2016-05-20 06:26

Miljöförstöring. Vem vill parkera där?

Ingela Danielsson 2016-05-19 17:26

Och för dessa fjärranslutare har man flyttat hållplatsen så att de som bor vid Bodals station får gå halvvägs till Baggeby för att komma till hållplatsen. På en dåligt upplyst gång/cykelväg. Knäppt så det förslår.

Hans Bjelkberg 2016-05-19 16:21

Så här blir det när man handlar för andras pengar.
Fullständigt korkat projekt. Dessutom är parkeringen bötesbelagd på delar av nätterna. Obegriplig logik.

Per Söderäng 2016-05-19 11:24

Förstår inte vad Staden ville uppnå med denna parkering. För att vara en infartsparkering ligger den ju helt fel.
Vem ska fjärransluta där?
De som bor på södra ön hoppar väl på tåget i närheten där de bor och från norra ön lär ju ingen tvärsa över för att försöka få plats i ett fullt tåg.

Bortkastade pengar

Kommentera

Fler artiklar från Lidingö

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google