Väder Lidingö

Lidingö tisdag 18 december 2018 v. 51

Senaste kommentaren - Se fler

Martin Västberg, säkerhetschef Lidingö stad 18 dec 10:54 om Väktare när fullmäktige tog upp arvodesfrågan

Första stenen på plats

söndag 17 juni 2018 11:07

UNGDOMSBOSTÄDER. I onsdags den 13 juni lades första symboliska stenen till det nya huset på Agavägen i Larsberg. Huset kallas för U25 och där ska 74 bostäder byggas så ungdomar mellan 18 och 25 år kan få hyra en bostad. De som arbetade med murslevarna var Lidingös kommunstyrelseordförande Anna Rheyneuclaudes (M), John Mattsons VD Siv Malmgren och Sernekes VD Daniel Åstenius.

"Det är fullbordat". Fr. v. Siv Malmgren, Anna Rheyneuclaudes och Daniel Åstenius. Foto: Ryszard Kolecki"Det är fullbordat". Fr. v. Siv Malmgren, Anna Rheyneuclaudes och Daniel Åstenius. Foto: Ryszard Kolecki

Lägenheterna ska främst vara i storlekarna ett respektive två rum och kök, och inflyttning beräknas ske under senhösten 2019. 70% av bostäderna ska hyras ut till 18-25-åringar som är mantalsskrivna på Lidingö sedan minst 6 månader och som står i kö hos Bostadsförmedlingen. De resterande 30 procenten hyrs ut till ungdomar från övriga Storstockholm och som står i Bostadsförmedlingens kö.

Lidingösidan har tidigare skrivit om byggprojektet, se länk till artikel 13 mars 2018, i vilken finns länkar till flera artiklar.

Dela Första stenen på plats

Kommentarer

Per Lilja 2018-06-17 15:52

Att lyckas vara mantalsskriven på Lidingö i 6 månader ju ingen konst för en utomstående. Den sociala nedgången i Larsberg går tydligen inte fort nog för våra styrande. Varför behöver Lidingö helt plötsligt en massa bostäder för gymnasieungdomar kan man undra.

Kommentera

Fler artiklar från Lidingö

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser

Annonser från Google