Väder Lidingö

Lidingö måndag 19 november 2018 v. 47

Senaste kommentaren - Se fler

Evelyn Lewandrowski 18 nov 15:02 om Spännande kulturspurt

Den natten blev det inget

fredag 12 januari 2018 11:11

PLANERINGEN AVBRUTEN. Natten mot onsdag, den 10 januari, grep polisen tre unga män i 20-årsåldern som färdades i två bilar förbi Lidingö centrum. När polisen gav tecken åt dem att stanna, i höjd med OK-macken på Södra Kungsvägen, så ökade istället de två bilarna hastigheten. Polisen följde efter på avstånd och i höjd med Mörby centrum fick man stopp på fordonen.

Männen var ute för att planera kommande inbrott mot butiker och i bilarna fanns verktyg som skulle kunna användas vid brott för att bl.a. kunna krossa rutor. En av bilarna hade också falska registreringsskyltar. Männen greps för förberedelse till grov stöld och anhölls under onsdagen. En rad förhör hölls med de tre och husrannsakningar har gjorts.

Under onsdagskvällen släpptes de misstänkta av åklagare, efter bedömningen att de inte längre kunde störa utredningen plus att andra skäl att hålla dem frihetsberövade saknades. Men männen är fortfarande misstänkta för förberedelse till grov stöld, säger Fredrik Wallén, Lidingös kommunpolis.

Dela Den natten blev det inget

Kommentarer

Lars H Ericsson, Lidingöpartiet 2018-01-13 16:38

Jag undrar om denna typ av människor, som uppenbarligen hade långt gångna planer att genomföra grova brott, hade släppts på fri fot i andra länder? Ett skäl för häktning är väl också att förhindra fortsatt brottslig verksamhet, inte bara risken att störa polisutredningen mot dem.

Gör rättsväsendet, i detta fall åklagaren, verkligen allt de kan för att stävja grov brottslighet? Jag är tveksam!

Kommentera

Fler artiklar från Lidingö

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser

Annonser från Google