Väder Lidingö

Lidingö söndag 23 juni 2024 v. 25

Senaste kommentaren - Se fler

De två tjuvarna försvann på moped

onsdag 21 november 2018 10:48

MÖRKKLÄDDA. Vid 11.30-tiden igår tisdag fick polisen larm från en boende i Islingeområdet. Personen hade arbetat på sin tomt och under tiden hade två gärningsmän smugit in i huset genom en källardörr. Villaägaren upptäckte gärningsmännen när de lämnade huset till fots för att sedan troligtvis fortsätta på en moped.

Villaägaren hann se att det sannolikt var två yngre män, klädda i mörka kläder och mörka mössor. Polis larmades och fyra polispatruller samt en hundpatrull deltog i sökandet efter de flyende gärningsmännen.
Hundpatrullen hittade den moped som kan sättas i samband med inbrottet 500 meter från villan och fick initialt upp spår.

Men gärningsmännen hade hunnit försvinna och hittades inte. Om gärningsmännen fick med sig något gods var oklart.

- Det här var november månads femte konstaterade bostadsinbrott på specifikt Lidingö, säger kommunpolisen Fredrik Wallén. Motsvarande period 2017 anmäldes 29 stycken. I år har tre av novemberinbrotten skett i villor, två i lägenheter.

- Även om gärningsmännen inte blev gripna direkt i anslutning till gårdagens incident så var den snabba larmningen av polis föredömligt. Månadens övriga inbrott har upptäckts först efter att gärningsmännen osedda försvunnit från brottsplatsen. Det aktuella området där gårdagens inbrott skedde har ett aktivt grannsamverkansengagemang, med den vaksamhet som brukar följa på det, säger Fredrik Wallén.

Dela De två tjuvarna försvann på moped

Kommentarer

Anders Lydén 2018-11-23 13:24

Antagligen var det mer än mössan och kläderna som var mörkt annars hade vi kunnat få signalement.

Kommentera

Fler artiklar från Lidingö

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google