Väder Lidingö

Lidingö tisdag 25 september 2018 v. 39

Senaste kommentaren - Se fler

Margaretha Hellman 24 sep 13:18 om V: Om främlingsfientliga stängs ute är vi öppna för samtal med (M)

Cirka 30 lidingöbor ingår i Paradisläckan

onsdag 8 november 2017 00:01

MALTA. 1 035 av svenskarna som Uppdrag granskning, SVT Nyheter och nyhetsbyrån TT har identifierat från den s.k. Paradisläckan, är folkbokförda i Sverige. Av dem återfinns ett trettiotal personer på Lidingö, varav de flesta har bolagsengagemang på Malta. Det finns olika skäl varför man finns med i de offentliggjorda dokumenten och det måste inte innebära att man gjort något olagligt.

Skärmdump från SVT Nyheter.Skärmdump från SVT Nyheter.

Paradisläckan omfattar 13,4 miljoner dokument. Huvuddelen kommer från juristbyrån Appleby, och kom först till den tyska dagstidningen Süddeutsche Zeitung. Sedan delades den med det internationella journalistnätverket ICIJ, International Consortium of Investigative Journalists. Totalt 382 journalister från 67 länder har granskat innehållet. Namnet Paradisläckan kommer från ordet "skatteparadis".

SVT Nyheter har kartlagt var de drygt 1 000 folkbokförda svenskarna bor och placerat ut prickar inom vilket postnummerområde de är skrivna. Inga exakta adresser visas. Ju större prick, desto fler personer är folkbokförda på det postnumret. De rosa prickarna visar personer som har bolagsengagemang på Malta, de svarta visar personer som finns i andra delar av läckan.

Dela Cirka 30 lidingöbor ingår i Paradisläckan

Kommentera

Fler artiklar från Lidingö

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Annonser från Google