Väder Lidingö

Lidingö söndag 23 juni 2024 v. 25

Senaste kommentaren - Se fler

Blev rånad på bilen i garaget i Centrum

lördag 3 november 2018 20:45

Klockan 17.14 i kväll blev en man rånad på sin bil, som var parkerad på undervåningen i garaget utanför Coop/Systemet i Lidingö centrum. Polisen uppgifter är att två personer, där minst en av dem "var beväpnad med ett vapenliknade föremål och hotade till sig brottsoffrets personbil".

Polisen startade sökandet efter bilen, bl.a. med helikopter. Garaget spärrades av och en brottsplatsundersökning gjordes. Ännu klockan 19.35 hade spaningarna inte givit något resultat och avspärrningen har nu tagits bort.

På fråga om det rör sig om en dyrbar bil svarar polisens presstalesperson Towe Hägg att hon inte känner till vilket bilmärke den stulna bilen har.

Enligt Aftonbladet ska rånarna tvingat in brottsoffret i bilen och därefter kört iväg. Sedan ska mannen blivit dumpad några kilometer bort medan rånararna fortsatte sin färd med bilen. Den rånade ska inte ha fått några fysiska skador.

Dela Blev rånad på bilen i garaget i Centrum

Kommentarer

Jan Monahov 2018-11-06 19:18

Det behövs verkligen en bemannad polisstation på Lidingö och att polisen också syns på gator och vägar. Då kanske vi slipper händelser som den här, inbrott och också som grädde på moset kanske en bättre respekt för trafikregler, särskilt fartgränser. 137 km/h eller var det var på Lidingöbron vid en kontroll kan väl ändå ingen försvara?

Jämför polisens öppettider mellan Lidingö och Motala. Två kommuner jämförbara när det gäller folkmängd.

https://polisen.se/kontakt/polisstationer/stockholms-lan/stockholm-city/lidingo/

https://polisen.se/kontakt/polisstationer/ostergotland/motala/

Låt vara att Lidingö kommun är mycket mindre till ytan än Motala, men det är ändå märkligt att det inte finns någon polis alls här på ön.

Anders Bergstedt 2018-11-04 23:08

Jag förstår frustrationen eftersom vi inte har någon egen polis och informationen om brott har varit direkt usel den senaste tiden eftersom kommunpolisen ägnat sin kraft åt annat än Lidingö. De två poliser som vi ibland ser på onsdagarna är här för syns skull.

Paradoxalt har det inneburit en ökad men falsk trygghet ända tills verkligheten nu hinner ifatt ! Verklig trygghet blir det först om brott förhindras och klaras upp. Att vi har låg brottslighet är ingen trygghetsfaktor !

Jag hade satt mitt hopp till att Lidingös politiker efter valet skulle agera gemensamt och kräva minst 10 egna poliser. Nu verkar det vara allt större kaos också i Lidingöpolitiken där oenigheten är större än någonsin beträffande ALLT !

Nu måste politikerna med kraft agera och kräva ett nytt samarbetsavtal som innebär följande:
1/ 10 poliser skall avdelas bara för verksamhet på Lidingö.
2/ Kommunpolisen skall bara arbeta för Lidingö och ha sitt kontor här.
3/ Bostadsinbrotten skall minska med 30 procent och 10 procent skall klaras upp!

Per Lilja 2018-11-04 20:06

Detta är ingenting som "tyvärr händer". Detta händer på grund av att politiker och media har struntat i växande utanförskap med tillhörande kriminalitet i många herrans år. Min förhoppning är att ledande politiker på Lidingö börjar tala klarspråk. Riks kan inte inte fortsätta bygga utanförskap. Polisen kan inte fortsättningsvis vara frånvarande på Lidingö.

Anders Lydén 2018-11-04 17:26

Ja, det är "sådant som händer". Bilrån är vanligt i t.ex Detroit och Nairobi och ökar nu även i Sverige. Det blir sannolkt fler även på Lidingö. Polisen kommer i bästa fall lämna ut signalement på bilen och brottsoffret. Förövarna kommer troligen inte att gripas och straffas. Alla anar vad det beror på men tiger still. I bästa fall törs man knyta näven i fickan lite försynt när ingen ser på. Bäst är att köra en rostig Peugeot -93.

Göran Tegnér 2018-11-04 15:32

Sådant här händer tyvärr i det närmaste polisfria Lidingö!

I Sverige hade vi år 2017 ca 19 750 poliser i hela landet och 1 506 032 anmälda brott. Detta ger 14,9 anmälda brott per 100 invånare i hela landet. I Lidingö anmäldes det 3 811 brott år 2017, vilket motsvarade 8,1 anmälda brott per 100 invånare på ön.

Brottsfrekvensen på Lidingö är således drygt hälften så hög som i hela landet. Men antalet anmälda brott har ändå ökat med 13 % från år 2010 från 71, till 8,1 per 100 invånare på 7 år. Detta är oaccepåtabelt.

Om hälften av landets poliser skulle avdelas till den nationella nivån (t ex. till Rikspolisstyrelsen, rikskriminalen, den nationella insatsstyrkan, polishögskolan och nationellt forensiskt centrum o.d.) då borde vi på Lidingö ändå ha 25 poliser på ön med hänsyn till brottsfrekvensen på Lidingö! Nu har vi två stycken - ibland.

Kommunala trygghetsvakter är ett aktuellt förslag. Det behövs även 25 stycken poliser till Lidingö, anser jag.

Torsten Johansson 2018-11-04 12:45

Ofattbart att Lidingö kan ligga så långt under medel talet i Landet.

En uppmaning till de folkvalda att snarast få fler poliser till Lidingö kommun

Bogdan Woronowicz 2018-11-03 22:23

Om Lidingö hade haft samma antal poliser per 1000 innevånare som genomsnittet i Sverige, skulle vi ha haft 95 poliser på Lidingö. NITTIOFEM STYCKEN! Idag har vi endast en soppa av tillsvidare, ’till låns’ av Norrmalm och annat hopkok så att det på pappret och i statistiken inte skall se helt galet ut.

Beakta samtidigt att Lidingö är Sveriges femte tätast befolkade kommun, av landets 290. Endast Sundbyberg, Stockholm, Solna och Malmö har högre befolkningstäthet.

Lidingö skickar iväg 411 MSEK per år i ’Kommunalekonomisk utjämning’ ( Källa: https://www.scb.se/contentassets/4141073ecb794864add856807f84967d/kommunalekonomisk-utjamning-for-kommuner-2018-utfall.xlsx ) och när buset slår till
skickas en visp över bron för att visa lite handlingskraft...

Samtidigt är det ju suuuupermysigt att barnen får träffa glada Polisen som parkerat 2 bilar i Lidingö Centrum under 4 timmar några helger i rad innan valet så att vi skall känna oss trygga...

Borde inte vi kommuninvånare, skattebetalare och grannar inte ställa lite högre krav på säkerhet? Tänk högt nu: En bilkapning kl 17:14, parkeringen Lidingö Centrum en Lördag. Det kanske börjat gå lite väl långt nu eller?

Kommentera

Fler artiklar från Lidingö

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google