Väder Lidingö

Lidingö måndag 19 november 2018 v. 47

Senaste kommentaren - Se fler

Evelyn Lewandrowski 18 nov 15:02 om Spännande kulturspurt

Analys av vattenproverna har påbörjats

tisdag 9 januari 2018 16:09

RESULTAT PÅ ONSDAG-TORSDAG. För att säkerställa vattenkvalitén på Lidingös vatten tas nu under dagen en stor mängd vattenprover vid många olika platser, vilket gör att det blir ett omfattande provtagningsarbete och analysarbete. Lidingö stad räknar därför med att få samlade analyser, från både de inledande och uppföljande provtagningarna, under onsdagskvällen eller torsdag förmiddag, skriver man på sin hemsida.

Ambitionen och förhoppningen är fortfarande att staden senare under veckan kan ge besked om kokningsrekommendation ska fortsätta gälla eller inte. Som en försiktighetsåtgärd kvarstår därför rekommendationen att koka vatten för dryck, matlagning och tandborstning.

Dela Analys av vattenproverna har påbörjats

Kommentarer

Andreas Bengtsson 2018-01-10 14:25

Märklig kommentar av S Anderberg. Hur skulle Lidingö kommun kunna få in en annons i tidningen Mitt i på lördag när tidiningen trycks på torsdagen. Absurd anklagelse. Det är så tydligt Anderberg att inte förstår hur det fungerar och att hen låter munnen bara sladdra iväg. Märker att Anderberg tappat greppet om det mest och ägnar dagarna som pensionär åt att klaga utan någon särskilt anledning. Skärpning!

Eva Lund 2018-01-10 11:27

Instämmer, vi är många som ifrågasätter denna brist på journalistik!
Eva Lund

Suzanne gottfarb 2018-01-10 01:40

Håller helt med dig Staffan Anderberg. Det är verkligen synd att Lidingötidningen inte finns kvar. De bevakade Lidingö till skillnad mot Mitti som har minsta möjliga material från Lidingö - och mesta möjliga trams om Stockholmskrogar, mat och annat som inget har med Lidingö att göra. De vet aldrig vad som händer på ön och bryt sig inte. Det handlar enbart om vinstpengar på annonser och allmänt material som man kan läsa i alla kommuner. Ingen enda reporter som skriver specifikt om Lidingö. De missade debatten om p-platser och busstationer på Näset tills jag tipsade dem. Först då skrev de om det. Nu har de tydligen missat hela nyheten om den spräckta vattenledningen också.

Monika Hallberg, Ceremonimästarvägen 2018-01-09 23:13

Helt osannolikt dåligt skött information av kommunen!
Under all kritik! Hade ingen som helst aning när jag serverade mina små barnbarn på besök vattnet på Trettondagen. Fick först reda på att man avrådde från att dricka vattnet när jag på söndagen bad om ett glas vatten på Millesgårdens café!
Skäms ni inte?

Ingalill Hult 2018-01-09 20:53

När jag var hos mina föräldrar i Värmland för en tid sedan hade samma sak hänt i deras kommun. De fick då SMS från kommunen om att börja koka vattnet och samma sak när de kunde börja använda vattnet som vanligt igen. Varför skickar inte Lidingö stad ut SMS på samma sätt? Hur många har missat denna viktiga information?

Staffan Anderberg 2018-01-09 19:00

Fick i dag ”Mitt i Lidingö”. Där stod inte ett ord om pågående vattenkris på Lidingö. Den tidningen är naturligtvis föga intresserad av Lidingö, men desto mer av annonspengar. Just i dag hade en hel- eller halvsida med utförlig information till Lidingöborna varit välkommet. Många är ännu ovetande, andra undrar vad som egentligen har hänt och vilka farhågorna egentligen är. Även i dag är varmvattnet temporärt brunt här på Bodalsvägen.
En god idé hade varit att Lidingö stad hade köpt utrymme i annonsbladet "Mitt i" och använt det för information till Lidingöborna. Då hade varenda hushåll på Lidingö blivit uppdaterad om dagsläget

Kommentera

Fler artiklar från Lidingö

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser

Annonser från Google