Väder Lidingö

Lidingö tisdag 25 september 2018 v. 39

Senaste kommentaren - Se fler

Margaretha Hellman 24 sep 13:18 om V: Om främlingsfientliga stängs ute är vi öppna för samtal med (M)

20 års insamling för Världens Barn

tisdag 10 oktober 2017 17:15

LIDINGÖS BÄSTA RESULTAT. Under senaste helgen kulminerade Radiohjälpens insamling Världens Barn med bössinsamling över hela landet. I SVT sändes en stjärnspäckad gala med artister som Zara Larsson, Carola, Mando Diao och Oskar Linnros. Under kvällen ringdes mängder av gåvor in, vilket gjorde att man passerade svindlande 1,5 miljarder kronor sammanlagt, över de 20 år som insamlingen funnits. Årets resultat uppgår till 81 miljoner kronor, hittills. På Lidingö blev resultatet det bästa på fem år, nästan 147 000 kronor.

Christina Pihl är ansvarig för Världens Barn-insamlingen på Lidingö. ArkivbildChristina Pihl är ansvarig för Världens Barn-insamlingen på Lidingö. Arkivbild

- Jag är så stolt och glad över er alla för er generositet och ert engagemang. Och så taggad att köra nästa år för nu är Lidingö på gång, säger Christina Pihl, som är ansvarig för insamlingen på Lidingö.

Lidingös resultat är en ökning med ca 150 procent jämfört föregående år. Placering bland landets 290 kommuner blev en förbättring med nästan 90 platser, från plats 277 förra året till plats 189 i år, en stark förbättring.

Varje invånare på Lidingö gav 3,12 kronor vilket är riktigt bra för Lidingö, och är det bästa resultatet de senaste fem åren, eller kanske t.o.m. någonsin? Lidingö har dock en bit kvar till årets mest generösa kommun som blev Norsjö, där varje invånare bidrog med 243,11 kronor

Christina Pihl:
"Vad har vi gjort bättre i år än tidigare? Genom träget arbete med Facebook och digitala bössan har Lidingö skramlar för Världens Barn samt genom vår loppis och vårt lotteri i Lidingö centrum så synliggör vi Världens Barn- insamlingen vilket gör att fler vill skänka.

Den digitala bössan drog in 9837 kronor, en fördubbling från tidigare år. Den största skillnaden har dock varit att Röda Korset valde att skänka 40 000 kronor till insamlingen. Dessutom har vi har fått in företagsgåvor på 28 000 kronor vilket vi aldrig fått tidigare år."

Fakta:
Riksinsamlingen Världens Barn genomförs av Radiohjälpen i samarbete med 14 humanitära organisationer: Afrikagrupperna, Barnfonden, Diakonia, Erikshjälpen, IM Individuell Människohjälp, IOGT-NTO-rörelsen, Islamic Relief, Läkarmissionen, PMU, Rädda Barnen, Svenska Afghanistankommittén, Svenska kyrkan, Svenska Röda Korset och We Effect.

Världens Barn är Radiohjälpens största kampanj. Sedan starten 1997 har vi samlat in över 1,5 miljarder kronor för att förändra barns livsvillkor i världen. Tillsammans gör vi en unik insamling med upp emot 45 000 engagerade samtidigt som Sveriges Television och Sveriges Radio i många program uppmärksammar kampanjen.

Världens Barn utgör idag stommen i ett av Radiohjälpens huvudområden, genom sina varaktiga internationella humanitära insatser i projekt med ett starkt barnfokus. Radiohjälpen har funnits sedan 1939 och är den enda organisationen som får samla in pengar via public service.

Dela 20 års insamling för Världens Barn

Kommentera

Fler artiklar från Lidingö

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Annonser från Google