Väder Lidingö

Lidingö tisdag 25 september 2018 v. 39

Senaste kommentaren - Se fler

Margaretha Hellman 24 sep 13:18 om V: Om främlingsfientliga stängs ute är vi öppna för samtal med (M)

13 inbrott på två veckor

måndag 13 november 2017 12:03

NYA INBROTTSTJUVAR? Från den 25 oktober fram till idag har sammanlagt 13 inbrott på Lidingö rapporterats till polisen, alltså ett per dag. Sju villainbrott och sex lägenhetsinbrott begicks. Även om inga områden sticker ut så kom två anmälningar till polisen om lägenhetsinbrott samma dag, den 9 november, i samma portuppgång på Pyrolavägen i Skärsätra.

I hela Stockholms län kom 604 anmälningar under de två veckorna om inbrott, varav den ena veckan var höstlovsvecka. 2016 var motsvarande siffra 514.

Vid två av villainbrotten på Lidingö avviker sättet att ta sig in från vad den ”erfarne inbrottstjuven” brukar använda, säger Lidingös kommunpolis Fredrik Wallén. Gärningsmännen har uppenbarligen haft svårt att ta sig in, trots att bostaden får betraktas som både lättuppbruten (för den "erfarne"). Vid tillfället var den även obevakad. "Väl inne har man letat länge i fastigheten, men ´missat´ små lätt tillgripna värdeföremål, innan man oupptäckt kunnat lämna brottsplatsen. Än så länge handlar det om enbart ett par inbrott av den mer ´amatörmässiga´ varianten. Då kan det enskilda brottet ha ett flertal olika förklaringar. Men, erfarenhetsmässigt vet polisen att sker det flera inbrott av den karaktären i ett område brukar det handla om nya inbrottstjuvar, vanligtvis i tonåren", enligt Fredrik Wallén.

Dela 13 inbrott på två veckor

Kommentera

Fler artiklar från Lidingö

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Annonser från Google