Väder Lidingö

Lidingö fredag 6 december 2019 v. 49

Senaste kommentaren - Se fler

Anders Djerf 5 dec 00:09 om Göran Swedrup får utmärkelsen "Årets ängel"

Snart är det dags för Lidingö Konsthelg

torsdag 12 april 2012 00:46

Lidingö Konsthelg pågår mellan 20 och 22 april.

Lidingö Konsthelg pågår mellan 20 och 22 april.

Nästa fredag, den 20 april, startar årets upplaga av “Lidingö Konsthelg”. Det blir ett späckat program som säkert lockar lidingöborna att under tre dagar besöka konstnärer i deras ateljéer, gå till öns konstgallerier, se vad Nyckelviksskolans elever arbetar med och höra mera om Magda Svanbom på Lidingö museum.

För femte året öppnar Föreningen Lidingökonstnärer sina ateljéer för allmänheten. I år kommer 19 av föreningens medlemmar har öppna dörrar för “Lidingö konstrunda”, mellan den 20 och 22 april. Men redan för en månad sedan provade föreningens medlemmar ett nytt grepp genom att under fyra dagar visa upp sig och ett urval konstverk på Galleri SO i Kungsträdgården. Allt med syfte att locka “de tröga stockholmarna” ut på landet, till Lidingö. Det blir intressant att avläsa om den djärva satsningen ger gott resultat.

Den stora konsthelgen på ön har vuxit fram ur just Konstrundan. Från början var det enbart medlemmarna i “Lidingökonstnärer” som under två dagar öppnade sina ateljédörrar. Nu har alltfler kulturutövare anslutit sig till Konsthelgen och det blir tre fullmatade dagar.

Redan onsdag den 18 april öppnar Lidingösalongen sin årliga utställning i Stadshusets konsthall, alltså entréhallen. Det är den 36:e Lidingösalongen och i år kommer fem av medlemmarna i arrangerande Föreningen Lidingökonstnärer att hålla föredrag i anslutning till utställningen, se länk.

På Nyckelviksskolan är det Vårutställning i tre dagar, se länk.

På Galleri Fallera visar fotografen Per-Åke Nilsson bilder, se länk.

På Lidingö museum är det öppet mellan 12.00 och 17.00 under de tre dagarna och då blir det visningar av lidingökonstnärinnan Magda Svanboms textila tavlor, med motiv från ön. Varje dag klockan 13.00 och 16.00.

Under lördag 21 april kommer ett fyrtiotal veteranbilar att köra runt på Lidingö. Om det regnar stannar de dock hemma – men varför skulle det regna?!

På Högberga gård är det konstutställning och på Galleri tittin visar Suzanne Linnander sina glasmosaiker med inspiration från Japan, se länk.

Det händer massor med andra saker också som man kan läsa om på denna länk, och en riktig höjdpunkt kommer som ett av de sista programpunkterna, när professor Gunnar Bjursell föreläser om “Konstens betydelse för hälsa och minne”, i Stadshuset den 22 april klockan 15.00. Missa inte detta.

Nu är det bara att börja planera för nästa helg, som kan bli både rolig och konstig.

Magda Svanboms textila tavla berättar om hur det såg ut på 1950-talets början vid Torsvik. Hör mer om hennes konst 20-22 april.

Magda Svanboms textila tavla berättar om hur det såg ut på 1950-talets början vid Torsvik. Hör mer om hennes konst 20-22 april.

Kan beskådas lördag den 21 april. Arkivbild

Kan beskådas lördag den 21 april. Arkivbild

Dela Snart är det dags för Lidingö Konsthelg

Kommentera

Fler artiklar från Kultur & Nöje

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Radio Lidingö, Alla tiders Visit Lidingö, stor

Annonser från Google