Väder Lidingö

Lidingö lördag 14 december 2019 v. 50

Senaste kommentaren - Se fler

Anders Djerf 5 dec 00:09 om Göran Swedrup får utmärkelsen "Årets ängel"

Per Söder, VD för Blue Hotel, har skrivit bok om migränyoga

onsdag 25 april 2012 00:10

Per Söder, författare till boken "Migränyoga".

Per Söder, författare till boken "Migränyoga".

1,6 miljoner svenskar lider av migrän eller annan svår huvudvärk, ett smärttillstånd som ingen läkare riktigt kan förklara. Nu har Per Söder, VD för Blue Hotel ute på Elfviks udde på norra Lidingö, skrivit boken “Migränyoga” (Lind & Co) där han utifrån egna erfarenheter berättar hur man med enkla yogaövningar kan bli fri från smärtan.

Per Söder är VD för Blue Hotel och även, sedan 2004, verksam som yogainstruktör. Idag är han specialiserad på medicinsk yoga för personer som lider av migrän och annan svår huvudvärk. Han föreläser om yoga, migrän och ayurveda och utbildar yogalärare i tekniker mot migrän. Intresset för hans föreläsningar och kurser växer stadigt.

Familjen Söder övertog Blue Hotel 2003. Sedan dess har yogan ingått som en betydande del av hotellets verksamhet och tjänsteutbud. Per Söder är diplomerad Kundaliniyogainstruktör och även ansvarig för hotellets wellnesskoncept. Han är även upphovsmannen bakom hotellets möteskoncept “Unplugged meetings” som lanserades för ett år sedan.

“Unplugged meetings” har hämtat tekniker och kunskaper ifrån de uråldriga yoga- och ayurvedasystemen från Indien. Sedan 2005 har han hjälpt personer som lider av migrän och huvudvärk att med hjälp av yogan hantera sina smärtor. Nu har han debuterat som författare med en sedan länge efterfrågad bok om migränyoga.

För tio år sedan bestämde sig Per Söder för att göra någonting åt den svåra migrän han lidit av i fyra decennier. Eftersom mediciner inte hjälpte längre vände han sig till en yogalärare och fick ett yogaprogram för att hantera huvudvärken. Efter ett knappt år av daglig yoga hade han tagit kommandot över huvudvärken och sitt liv. Idag utövar han yoga 20 minuter per dag och lever fri från migränsmärtor.

– Det har forskats för lite på migrän och svår huvudvärk. I dag behandlar man med allt, ifrån blodtryckssänkande till botox. Vi vet dock inte allt om vilka bieffekter till exempel botox har under tid. Migränyoga är helt biverkningsfritt, säger Per Söder.

Per Söders föreläsningar är välbesökta. Här på Blue Hotel.

Per Söders föreläsningar är välbesökta. Här på Blue Hotel.

Dela Per Söder, VD för Blue Hotel, har skrivit bok om migränyoga

Kommentera

Fler artiklar från Kultur & Nöje

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Radio Lidingö, Alla tiders Visit Lidingö, stor

Annonser från Google