Väder Lidingö

Lidingö söndag 3 december 2023 v. 48

Senaste kommentaren - Se fler

Stora julkonsertdagen

söndag 16 december 2018 23:16

Under söndagen var det julkonserter i två av Lidingös kyrkor. Och eftersom konserterna var dubblerade fick alla som ville lyssna på de kända julmelodierna plats. Både Ansgarskyrkans vokalensemble och Lidingö Motettkör (som sjöng i Lidingö kyrka) samlade fulla hus. Lidingösidan besökte Ansgarskyrkan där kör och solister bjöd publiken på ett program med fin traditionell blandning.

Ansgarskyrkans vokalensemble och solisten Anders Andersson (längst fram till höger) dirigerades av Anna Skagersten.Ansgarskyrkans vokalensemble och solisten Anders Andersson (längst fram till höger) dirigerades av Anna Skagersten.

Anna Skagersten dirigerade, Ansgarskyrkans vokalensemble (som tidigare hette Akva Vera) sjöng tillsammans med solisten Anders Andersson och ackompanjerades av Rickard Karlsson Lundmark på piano och orgel tillsammans med Maria-Christina Arvidsson och Elin Kull på flöjt. Även publiken deltog i några sånger. Ja, det blev en varierad konsert med bland annat Nu tändas tusen juleljus, Stilla natt, Ding Dong, två "klassiker" från julaftonens TV-sändningar - alltså Bella notte med Anna Skagersten på dragspel och Karl-Bertil Jonsson - plus Koppången, Dagen är kommen som publiken kunde delta i och så Adams julsång som slutnummer, men med Jul, jul, strålande jul, som givet extranummer. Och det var säkert många som kände en riktig julstämning under konserten. Om en dryg vecka är det julafton...

Organisten Rickard Karlsson Lundmark och flöjtisterna Maria-Christina Arvidsson och Elin Kull.Organisten Rickard Karlsson Lundmark och flöjtisterna Maria-Christina Arvidsson och Elin Kull. Anna Skagersten med dragspel i Bella notte.Anna Skagersten med dragspel i Bella notte. Hela publiken var med på noterna i "Dagen är kommen".Hela publiken var med på noterna i "Dagen är kommen".

Dela Stora julkonsertdagen

Kommentarer

Anna Skagersten 2018-12-18 22:21

Tack för uppskatande ord Anders Bergstedt. Det värmer och gläder mig och kören.
Tack också till Lidingösidan som ännu en gång lyfter Lidingös körliv

Anders Bergstedt 2018-12-17 16:16

Jag är otroligt imponerad av kören och Anna Skagersten som ständigt når nya höjder. Det räcker inte med stil och perfektion utan körledaren måste också kunna ingjuta en känsla hos körsångarna som sedan går in i hjärtat hos publiken. Skagerstens arrangemang lyfte verkligen speciellt beträffande Karl Bertil Jonsson.Namnet Ansgarskyrkans Vokalensemble förpliktigar och den kostymen fyller man verkligen upp !

Kommentera

Fler artiklar från Kultur & Nöje

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google