Väder Lidingö

Lidingö fredag 7 augusti 2020 v. 32

Senaste kommentaren - Se fler

Anna Pellnäs 20 jul 14:53 om "Slottet" på Storholmen kan komma att rivas

Högklassig pianokonsert i Ansgarskyrkan

måndag 24 september 2012 21:42

Daniel Beskow spelade i Ansgarskyrkan i lördags eftermiddag.

Daniel Beskow spelade i Ansgarskyrkan i lördags eftermiddag.

I lördags gav pianisten Daniel Beskow en konsert i Ansgarskyrkan i Lidingö centrum. Han omnämns som en av Sveriges mest lovande unga pianister och har fått flera prestigefyllda utmärkelser under de senaste åren. Nu studerar han vid Det Konglige Danske Musikkonservatorium i Köpenhamn. Där kommer han den 24 oktober att hålla sin diplomkonsert, som avslutning på många års studier. Det blir också hans debutkonsert som professionell musiker. Programmet han spelade i den välbesökta Ansgarskyrkan var nästan detsamma som vid den kommande diplomkonserten.

Programmet inleddes med Ludvig van Beethovens “Sonate nummer 31 i Ass-dur” och Franz Schuberts “Fantasie i C-dur op 15”, kanske mer känd som “Wanderer-Fantasie”.
– Det var ett stycke som Schubert själv inte kunde spela. Han sa att “det är bara Djävulen som kan spela det här stycket”.

Efter pausen spelade Daniel Beskow kortare stycken av Scarlatti, Stenhammar, Chopin, Brahms, Debussy och Liszt.

Daniel Beskow har studerat på Kungliga Musikhögskolan och Edsbergs slott, därefter fortsatta studie utomlands för Jiri Hlinka och Peter Feuchtwanger. För närvarande bor han i Hamburg. Daniel Beskow har vunnit flera prestigefyllda priser och man börjar allt oftare se hans namn i flera olika musikaliska sammanhang. Att han lade sin “generalrepetition” i Ansgarskyrkan beror på goda kontakter med kyrkans musikaliska ledare Inger Wallin Rundqvist.

Högklassig pianokonsert i Ansgarskyrkan

Dela Högklassig pianokonsert i Ansgarskyrkan

Kommentera

Fler artiklar från Kultur & Nöje

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Radio Lidingö, Alla tiders Visit Lidingö, stor

Annonser från Google